סיקור מקיף

חקלאות

אילוסטרציה: pixabay.

אוכל הולך ונעלם

קפה, תפוחים ואפילו שוקולד – רשימת המאכלים שעשויים להיעלם מהצלחת שלנו בגלל השפעות שינוי האקלים הולכת ומתארכת. מה אפשר לעשות כדי שלא נישאר בלי מזון

אילוסטרציה: pixabay.

פלפל צ׳ילי להגנת פילים

״פטנט״ חדש, המבוסס על הבערת לבנים שיוצרו מתערובת של צ׳ילי יבש, זבל ומים, מסתמך על חוש הריח החד והרגיש של פילים כדי לדחות אותם ולהרחיקם

הדמייה של חממת המזון Eden-ISS, שבה ניתן לגדל מגוון של צמחי מאכל באנטארקטיקה. מקור: EDEN ISS.

בדרך למאדים עוצרים באנטארקטיקה

חממת מזון חדשה ומתוחכמת החלה לפעול לאחרונה ביבשת הדרומית הקפואה. המיזם הזה אמור לאפשר יום אחד לפתח חקלאות בחלל, ובדרך גם לשפר את הדרך שבה

אילוסטרציה: pixabay.

זרע הפורענות

מיליוני טונות של גרעינים לתעשייה ולמספוא מיובאים מדי שנה לישראל, ואליהם מסתננים זרעי עשבים מזיקים ופולשים. מדובר בסכנה ממשית לחקלאות ולטבע בישראל – ועד כה

אילוסטרציה: pixabay.

רועים ועדריהם

על-פי סקר של הארגון למזון וחקלאות ב-2006 (Food and Agriculture Organization) הערכות על מס׳ הרועים ברחבי העולם נעו בכ- 120 מיליון נפשות, כאשר כ-50 מליון

אילוסטרציה: pixabay.

לעצור את הסחף

איך הצליחו האירופאים לצמצם את סחף הקרקע החקלאית ב-20 אחוז בעשור האחרון, וכך לחסוך מיליארדים?

חקלאי. חיייבים לגוון את מקורות הגידולים החקלאיים שלנו. תצלום: Nicolas Barbier Garreau on Unsplash.

בנק הזרעים הבינלאומי הראשון

האם התזונה שלנו מתבססת על מגוון מצומצם מדי של זני צמחים למאכל? יוזמה בינלאומית מסקרנת מבקשת לפתוח מחדש את שוק הזרעים ולהגדיל את היצע המזון

אילוסטרציה: pixabay.

ייבוא חול זו רק ההתחלה

אם לא יינקטו פעולות מידיות, מדינת ישראל תצטרך להתמודד לא רק עם בעיית מחסור החול בחופים, אלא גם עם מחסור בקרקע חקלאית – והמחיר שתשלם

אילוסטרציה: pixabay.

האם חיידקים יכולים לעזור לנו לשפר יבולים?

מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני

מטע הפקאנים של קיבוץ צרעה, עם גידול כיסוי. הפחתה בריסוס של כ-99 אחוז. צילום: גיל אשל.

הדרך המפתיעה להפחתת חומרי הדברה

גישה חדשה להפחתת השימוש בחומרי הדברה בגידול מזון: במקום לעשות מאמצים להיפטר מעשבים, חקלאים פשוט נותנים להם לגדול בין עצי המטע, וכך מפחיתים באופן משמעותי

שיבולת של חיטת בר. קרדיט: רז אבני, אוניברסיטת תל אביב.

חוקרים הצליחו לרצף את גנום חיטת הבר

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הצליחו לרצף את גנום חיטת הבר. במחקר התגלו מוטציות המאפשרות לאדם לגדל חיטה מזה 10,000 שנה

החשיפה לחומרים המסוכנים מתרחשת לא רק באמצעות אכילה ושתיה של מוצרי מזון שמכילים אותם, אלא גם דרך מערכת הנשימה ובמגע חיצוני. תצלום: pixabay.com.

ארוחת ילדים עם חומרי הדברה

חומרי הדברה נמצאים לא רק בירקות ובפירות, אלא גם במזון מעובד, בדגים ובמי התהום שכולנו שותים – אבל ילדים פגיעים הרבה יותר להשפעותיהם, שכוללות מחלות,

גבישי מלח על גבי עלה שך צמח מנגרובה, העמיד למים מלוחים. מקור: / Ulf Mehlig Wikimedia.

הפתרון המלוח: השקיה במי ים מדוללים

מים מלוחים גורמים להרס אדמות חקלאיות. מחקרים בהנדסה גנטית, הנערכים בין השאר גם בישראל, עשויים להעניק לאורז ולפירות עמידות למלח ויאפשרו להזין מיליונים

גרפיטי בניו יורק נגד מזון מהונדס גנטית. תצלום: hikinghillman / flickr.

לא לפחד, זה רק מזון מהונדס גנטית

האם טיפוח חקלאי מתקדם הוא הימור מסוכן או דרך בטוחה להשגת ביטחון תזונתי? ד״ר שי פליישון מסביר מדוע הנדסה גנטית היא הבחירה הטובה ביותר מבין

זרעי פול הבר בני 14,000 שנה; "האם הקדמונית" של הפול המודרני.

החיפוש אחר פוּל הבר

תיארוך שערכו מדעני המכון לזרעי פול הבר העלה כי מדובר ב"אֵם קדומה" לפול המודרני

נוף מדברי בפיתולי כביש 25 מדימונה לצומת הערבה, 12 באוגוסט 2012. צילום: אבי בליזובסקי

חקלאות מדברית בעולם ובארץ

בכנס האקלים במרקש עסקו בין היתר גם בסוגיית החקלאות המדברית. קרקעות באזורים יובשניים מהוות כ-40% משטח העולם ונמצאות בכל היבשות, בשטחים אלה שוכנים כשני מיליארד

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן