הידען > תזונה
תזונה
- הטכניון
- אין תגובות
חוקרות בטכניון חשפו כי שתיית משקאות ממותקים גורמת לשינוי גנטי בחיידקי מעיים, המשפיע לרעה על תפקוד מערכת החיסון. החדשות הטובות: ההשפעה הפיכה עם הפסקת הסוכר
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
לתורמוס פוטנציאל גדול להיות חומר גלם לייצור חלבון צמחי. האם הוא יכול לשמש אלטרנטיבה בריאה וטעימה לחלבון מן החי?
- אבי בליזובסקי
- אין תגובות
מיפוי DNA חדש עשוי להוביל לפיסטוקים מזינים ובני-קיימא יותר. משבר האקלים הביא עימו חורפים חמים יותר וצמצום דרסטי בערפל שקירר את קליפורניה. לשם כך חייבים להתאים את העץ לתנאים החדשים,
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
דו"ח חדש חושף מה כדאי שנאכל בעתיד, וכמה. ספוילר: אם אתם אוהבים סלט – אתם מסודרים
- אוניברסיטת תל אביב
- 2 תגובות
- אבי בליזובסקי
- תגובה אחת
מחקרים עדכניים מפריכים את האמונה רבת השנים של התמוטטות אקולוגית על אי הפסחא, ומראים כי האוכלוסייה נשארה יציבה דרך ניהול משאבים יעיל לאורך תקופה ארוכה
- אבי בליזובסקי
- אין תגובות
מתוך 25 השלדים שנחקרו, 23 הראו סימנים התואמים מוות אלים. על-ידי חקר פרופורציות העצמות, היא הבינה שבין הלוחמים הייתה אישה.
- אוניברסיטת תל אביב
חוקרת בפקולטה לרפואה באוני' ת"א מבררת האם בקרוב נוכל לאכול מה שמתחשק לנו בלי רגשות אשם?
- אבי בליזובסקי
- אין תגובות
חוקרים הולנדים מצאו כי תהליך זה קורה כל הזמן ופוגע בכל הגנים אבל ככל שהגנים ארוכים יותר הם עלולים להיפגע יותר כי יש בהם יותר אתרים. במיוחד הנזק הגדול הוא
- אוניברסיטת תל אביב
הצורך לצוד בעליי חיים קטנים גרם לאדם הפרהיסטורי לשפר את היכולות השכליות לצורך שכלול כלי הציד
- אתר קול המדע - הקרן הלאומית למדע
הכלכלה השיתופית מנסה לתת מענה לאובדן מזון
- מכון ויצמן
מדעני המכון חושפים כיצד מחלת הסרטן מובילה לרזון קטלני ומסמנים את הדרך לטיפול
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
ידעתם שעצים יכולים להיות יעילים מאוד במניעת שרפות? כן כן, זאת לא סתירה: במאמר ישראלי חדש מוצע להשתמש בבוסתנים ככלי נגד האש המתפשטת. איך המהלך הזה אפשרי והאם בקרוב נראה
- ד"ר רועי צזנה
מדענים פיתחו שיטה להכפלת היבול השנתי מפעם לפעמיים, תוך שיפור תכונות באורז שיכולות להפוך אותו לפחות חלקית לצמח רב שנתי
- אוניברסיטת תל אביב
- אין תגובות
מחקר גילה כי גברים שנמצאים בשמש אוכלים יותר
- אתר קול המדע - הקרן הלאומית למדע
- 4 תגובות
היכולת לשרוד ללא מזון היא אחד ההישגים הגדולים של הביולוגיה שלנו – אבל איך היא פועלת?
- אוניברסיטת תל אביב
הנתון הזה החל להשתנות בתקופת האבן * עדויות לשינויים גנטיים והופעת כלי אבן ייחודיים לעיבוד צמחים הביאו את החוקרים למסקנה שהחל מלפני כ-85 אלף שנה באפריקה, והחל מלפני כ-40 אלף
- יורם שורק
- 5 תגובות
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 6 תגובות
- דר. אסף רוזנטל
- 6 תגובות
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 13 תגובות
- אתר המדע The Conversation
- 2 תגובות
- דר. אסף רוזנטל
- 40 תגובות
- אוניברסיטת בן גוריון
- 15 תגובות
- האוניברסיטה העברית
- 4 תגובות
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 9 תגובות
- שירות הידען
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 8 תגובות
- אוניברסיטת חיפה
- 3 תגובות
- דר. משה נחמני
- אין תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- 7 תגובות
- ד"ר רועי צזנה
- 15 תגובות
- דר. אסף רוזנטל
- 4 תגובות
- אוניברסיטת חיפה
- אין תגובות
- שירות הידען
- תגובה אחת
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 3 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- אין תגובות
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 4 תגובות
- מכון ויצמן
- 22 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- תגובה אחת
- זווית- סוכנות ידיעות למדע ולסביבה
- 6 תגובות
- מכון ויצמן
- 7 תגובות
- מכון ויצמן
- תגובה אחת
- מכון ויצמן
- 2 תגובות
- מכון ויצמן
- תגובה אחת
- מכון ויצמן
- תגובה אחת