מזון

חיידקים ידידותיים: חיידקים כגון לקטובצילים האלה, שמקובל להוסיף אותם ליוגורט ולתוספי מזון פרוביוטיים, מסייעים לקיום סביבה בריאה במעיים. מקור: NIH.

האם מוצרים פרוביוטיים באמת יעילים?

אף על פי שחיידקים מסוימים מסייעים בטיפול בכמה בעיות מעיים, לא ידוע על תועלת כלשהי שהם מביאים לאנשים בריאים.

אילוסטרציה: pixabay.

אוכל הולך ונעלם

קפה, תפוחים ואפילו שוקולד – רשימת המאכלים שעשויים להיעלם מהצלחת שלנו בגלל השפעות שינוי האקלים הולכת ומתארכת. מה אפשר לעשות כדי שלא נישאר בלי מזון

אבקת החלבון שהפיקו החוקרים. מקור: LUT.

מזון מן האוויר

הנה המצאה שיכולה לשנות את העולם לגמרי: ייצור אוכל… מאוויר.

אילוסטרציה: pixabay.

האם חיידקים יכולים לעזור לנו לשפר יבולים?

מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני

אילוסטרציה: pixabay.

אוכל, קדימה אוכל

חברת BiteMojo הפכה את חוויית טיולי הטעימות זמינה לנוסע העצמאי, וזכתה בפרס בתחרות החדשנות Visa's Everywhere שהתקיימה לאחרונה. החברה זכתה במענק בסך 25 אלף יורו

עולם ללא בשר

להלן תמצית רשימה באתר ה-BBC שנכתבה ע׳׳י סופיה גלר (Sophia Smith Galer).

בין אם אתם משקיעים שעות בחדר הכושר ובין אם אתם בוהים באותן שעות בטלוויזיה, צריכת הקלוריות הכוללת שלכם זהה. אילוסטרציה: pixabay.

פרדוקס הפעילות הגופנית

מחקרים על אופן ניצול הקלוריות במנוע האנושי עוזרים להבהיר מדוע פעילות גופנית ממלאת תפקיד קטן בבקרת המשקל, וכיצד רכש המין שלנו כמה מתכונותיו המובהקות ביותר

יש לחם? שישתו בירה

מבשלה בריטית אוספת שאריות לחם מיותרות והופכת אותן לבירת בוטיק איכותית. פתרון מצוין לבעיית בזבוז המזון

חפירה ארכיאולוגית בתוך שכבות האשפה מהתקופה הרומית הקדומה. צילום: אסף פרץ.

מחקר: ממה ניזונו הירושלמים במאה ה-1 לספירה

ארכיאולוגים מאוניברסיטת תל אביב חשפו את הרגלי התזונה של תושבי ירושלים במאה ה-1 לספירה: הרבה כבשים ועיזים, מעט פרות ותרנגולות, אפס יונים וחזירים. למעלה מ-5,000 עצמות בעלי חיים

צילום: Taz.

העולם מבזבז יותר מדי אוכל

סקירה כלל־עולמית מקיפה ראשונה על בזבוז מזון מראה שהמצב גרוע בדיוק כפי שציפיתם

החשיפה לחומרים המסוכנים מתרחשת לא רק באמצעות אכילה ושתיה של מוצרי מזון שמכילים אותם, אלא גם דרך מערכת הנשימה ובמגע חיצוני. תצלום: pixabay.com.

ארוחת ילדים עם חומרי הדברה

חומרי הדברה נמצאים לא רק בירקות ובפירות, אלא גם במזון מעובד, בדגים ובמי התהום שכולנו שותים – אבל ילדים פגיעים הרבה יותר להשפעותיהם, שכוללות מחלות,

מקור: pixabay.

ירקות לטווח ארוך

כמעט חצי מהפירות והירקות בעולם מסיימים את דרכם בפח האשפה וגורמים לבזבוז משמעותי של משאבים טבעיים וכסף. טכנולוגיה חדשה מציעה דרך מקורית וסביבתית  למנוע הרבה

גבישי מלח על גבי עלה שך צמח מנגרובה, העמיד למים מלוחים. מקור: / Ulf Mehlig Wikimedia.

הפתרון המלוח: השקיה במי ים מדוללים

מים מלוחים גורמים להרס אדמות חקלאיות. מחקרים בהנדסה גנטית, הנערכים בין השאר גם בישראל, עשויים להעניק לאורז ולפירות עמידות למלח ויאפשרו להזין מיליונים

גרפיטי בניו יורק נגד מזון מהונדס גנטית. תצלום: hikinghillman / flickr.

לא לפחד, זה רק מזון מהונדס גנטית

האם טיפוח חקלאי מתקדם הוא הימור מסוכן או דרך בטוחה להשגת ביטחון תזונתי? ד״ר שי פליישון מסביר מדוע הנדסה גנטית היא הבחירה הטובה ביותר מבין

פרופ' אסתי סגל מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. באדיבות: ניצן זוהר, דוברות הטכניון.

אורזים עתיד

האיחוד האירופי ישקיע 7.7 מיליון יורו בקונסורציום בראשות פרופ' אסתי סגל מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, שיפתח אריזות מזון אקטיביות, אנטי-מיקרוביאליות, שיאריכו את חיי המדף של המזון.

דילוג לתוכן