סיקור מקיף

עיבוד בשר בעזרת טכנולוגיית חלל

טכנולוגיית חלל שפותחה במקור למעקב אחר תזוזת נוזלים בגוף האדם בזמן שינויים כוח הכבידה, תעזור ליצרן בשר ספרדי לשווק תוצרת איכותית מבעבר

עיבוד בשר בעזרת טכנולוגיית חלל. (מקור: סוכנות החלל האירופאית)
עיבוד בשר בעזרת טכנולוגיית חלל. (מקור: סוכנות החלל האירופאית)

חברת חמון (Jamon) היא יצרנית ירכי חזיר מפורסמת בספרד, והיא מתגאה בחוויה הקולנרית האיכותית שהיא מספקת לאומה הספרדית. לצורך כך נדרשים עובדי החברה למומחיות רבה במיון בשר המבוסס על מראה, ריח צבע, משקל ופרמטרים נוספים. אך הפרמטר החשוב ביותר הוא כמות המים בבשר – פרט מהותי שהעין האנושית לא יכול למדוד.

על מנת לשמר בשר בצורה אופטימלית, יש לדאוג לכך כמות המים שתישאר אחרי מספר חודשי שימור תעמוד על כמות מוגדרת. איכות התהליך נקבעת בכמות המים, אסור שהתוצר הסופי יהיה יבש מדי וגם לא רטוב מדי. כאן בדיוק נכנסת לתמונה טכנולוגיה שפותחה עבור תעשיית החלל והותאמה לדרישות החברה על ידי סוכנות החלל האירופאית.

במקור הטכנולוגיה פותחה כדי למדוד תזוזה של נוזלים בגופם של אסטרונאוטים כאשר הם חשופים לשינויים בכוח הכבידה. שימוש בזרם חשמלי נמוך שעובר בגופו של האסטרונאוט מאפשר למדענים לנתח את המצב הפיזיולוגי של הגוף וללמוד על השינויים שחלים בו בעקבות השינויים בכוח הכבידה.

הטכנולוגיה הותאמה לענף המזון כדי למדוד באופן מדויק את כמות המים בבשר והיא שולבה בפסי הייצור של החברה הספרדית. בשר שלא עומד בכמויות מים רצויות עוברת אוטומטית לפסי ייצור משניים להכנת תוצרים חלופיים.

השימוש בטכנולוגיות מתקדמות מאפשר לחסוך זמן, מגדיל את האפקטיביות ואפרודקטיביות, שומר על איכות גבוהה ומספק ללקוחות תוצרת טובה יותר במחיר זול יותר. לדברי החברה, מאז יושמו טכנולוגיות החלל עלה מחזור המכירות ב-3% לשנה והחברה הצליחה לשמור על איכות גבוהה על מוצרי המזון שלה.

הדוגמא הנ"ל מדגימה שוב פעם איך השקעות בתחום החלל מפתחת טכנולוגיות אשר מיושמות בשלבים מאוחרים בכל תחומי החיים שלנו. סוכנות החלל האירופאית מפעילה תוכנית מיוחדת להעברת טכנולוגיות חלל לאזרחי אירופה (ESA's Technology Transfer Programme). לדבריהם, בעזרת גישה נכונה וחשיבה יצירתית ניתן לשלב את מרבית פיתוחי החלל בתעשייה.

לסיפור המורחב באתר סוכנות החלל האירופאית

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

12 תגובות

  1. את המדע תשמרו לקידום, לא דיכוי.
    על אחת כמה וכמה דיכוי כל כך מזעזע של בעליי החיים.

  2. אני אישית מדמיין שבתמונה יש צמחוני שפושטים את עורו… זה עושה לי גם נעים בלב וגם תיאבון!!!

  3. שם:
    אם שאלת ברצינות אז אענה לך שלי איכפת וגם בי זה מעורר סלידה (האמת היא שכל נושא רצח בעלי החיים לצרכי מאכל מעורר בי סלידה גם ללא התמונה).
    אתה מנסה לערוך כאן סקר בנושא?
    אגב, אינני טוען שבגלל שזה מעורר בי סלידה יש לצנזר.
    להיפך! אני מקווה שעוד אנשים יבינו מה קורה כאן ויש כאלה שהדמיון לא מספיק להם.

  4. עמי, רובם המכריע של הקרניבורים בעולם המערבי מחזיקים מסך מול עיניהם, כדי להסתיר את המציאות המכוערת.
    התגובה שלך מראה שאתה מכיר באותו מסך ואפילו מוכן להורידו לרגע וזה ראוי להערכה, אבל מכיוון שהורדת את המסך, אפילו לזמן קצר, אתה נמצא בבעיה, מכיוון שכעת תצטרך להרימו חזרה כדי לאכול את ארוחת הצהריים.

  5. כקרניבור אובליגטורי אני מוצא הגיון בדברייהם של איש הקש ודן סולו. אבל אני חייב להודות שלא חשבתי על זה אפילו לרגע עד שקראתי את הטוקבקים שלהם.

  6. אכן, חזיר הוא רק מוצר תעשיתי המיוצר בפס יצור בעזרת טכנולוגיה מודרנית,
    לא חיה אינטליגנטית בעלת רצון לחופש וחיים שיכולה לחוש כאב מצוקה וסבל.

  7. מעניין איך התמונה בכתבה משפיע על אדם טבעוני טיפוסי.
    בי זה עורר מעט סלידה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן