דברים שיורמים יודעים: למה דווקא חלב?
שאלה שנשלחה מזמן וחיכתה, בסבלנות של פרה, לתורה "למה דוקא חלב הפרה ולא חלב כבשים או עיזים הפך למזון כה חשוב?"
שאלה שנשלחה מזמן וחיכתה, בסבלנות של פרה, לתורה "למה דוקא חלב הפרה ולא חלב כבשים או עיזים הפך למזון כה חשוב?"
136.243.225.6
למה צריך לאכול? שואלת ר"ק בעקבות הסרטון הזה המספר על ג'אני פרהלד, נזיר הודי שצם במשך 75 שנות מדיטציה ומרגיש מצויין
משבר הקורונה העולמי מספק לנו הזדמנות לחשוב על העתיד של אספקת מזון בעולם לנוכח שינוי האקלים ואירועי קיצון
לאחרונה התפרסם דו"ח שחיברה וועדה שחיברו מומחים מתחומים שונים, ובו המלצה לשינוי התפריט, שידרוג מערך ייצור המזון, תוך האכלת אוכלוסיה הולכת וגדלה, אך תוך התחשבות
היתרונות הסביבתיים המוכרים של החקלאות האורגנית הם הימנעות מכימיקלים סינתטיים (ואנטיביוטיקה, במקרה של בעלי חיים), תמיכה במגוון ביולוגי וניהול השימוש בקרקע באופן ששומר על איכותה
כלי חרס שנמצאו בגרמניה היו יכולים לשמש כתוספת לחלב אם ולגמילת ילדים לפני יותר מ -5,000 שנה. הם הפכו נפוצים יותר ברחבי אירופה מתקופת הברונזה
מחקרים מראים כי חקלאות ושימושים אחרים בשטחי קרקע תורמים כרבע מפליטות גזי החממה, לכן לא תמיד נכונה הגישה הצמחונית. על פי החוקרים, אין פתרון כללי
הצמח נצרך במשך מאות שנים בדרום מזרח אסיה, שם הוא מכונה "קציצה צמחונית" (Vegetable meatball) בשל תכולת החלבון הגבוהה שלו – יותר מ-45% מחומרו היבש.
מחקר שבוצע על ידי קבוצת חוקרים מהאוני' העברית מצא כי העובדה שיש כאלה עם מוטיבציה גבוהה משל אחרים לצרוך אוכל טעים ומתוק אינה מספיקה בפני
מחשבות על חקלאות ישראלית בצל שינוי האקלים העולמי
התחרות נערכה בטכניון במסגרת הקונסורציום האירופי EIT-Food
פתרונות ישראליים יחודיים ליצירת מים מאוויר ועוגיות מחלבון של זבובים הוצגו בוועידה השנתית של קבוצת Wall Street Journal בוושינגטון * שולחן הטעימות הישראלי היה במוקד
"תוצאות המחקר מצביעות על כך שפרוביוטיקה אינה צריכה להינתן באופן גורף לכלל הציבור. יש להתאימה לכל אדם לפי צרכיו האישיים" אומרים החוקרים ערן אלינב וערן סגל
במחקר בינלאומי שפורסם בכתב העת היוקרתי SCIENCE בהשתתפות חוקרים מאוניברסיטת חיפה, תל אביב וחברת ההיי-טק NRGene. פיענוח הגנום יאפשר טיפוח של זני חיטה שעמידים בפני
הגברת הייצור של חלבון שכיח המופיע בטבע והמצוי בעלים של צמחים יוכל להגדיל את התנובה של יבולים של צמחי מזון בחמישים אחוזים, כך לפי מחקר
שני עשורים של מחקר מאשרים שאנו מאבדים משקל אם אנחנו מנצלים יותר קלוריות מאלה שאנו צורכים – אבל הרכב המזון שאנו אוכלים חשוב יותר ממידת
התנאי לפטור מאישורים הוא שימוש בגנים מצמח אחר באותה משפחה * המדיניות החדשה תאפשר לחברות ולעמותות להתחרות זו בזו בפיתוח זני צמחים מהונדסים-גנטית אותם יוכלו
אם לפני זמן מה כתבתי על ״חקלאות-חורש״, הרי שהמשך ישיר הוא הצורך בחקלאות בה הסביבה הטבעית לא תפגע וימותנו פליטות גזי חממה.
אנשים עם כבד שומני (שאינו נובע מצריכת אלכוהול) הם בעלי מוח בעל נפח קטן יותר, ובאופן מעשי – בעלי מוח "זקן" יותר שלו סיכוי רב
בור אשפה בן כ-1,100 שנה שהתגלה בחפירות רשות העתיקות בגן לאומי סובב חומות ירושלים מעיד על הרגלי התזונה בתקופה המוסלמית הקדומה
האם התזונה שלנו מתבססת על מגוון מצומצם מדי של זני צמחים למאכל? יוזמה בינלאומית מסקרנת מבקשת לפתוח מחדש את שוק הזרעים ולהגדיל את היצע המזון
מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני
גישה חדשה להפחתת השימוש בחומרי הדברה בגידול מזון: במקום לעשות מאמצים להיפטר מעשבים, חקלאים פשוט נותנים להם לגדול בין עצי המטע, וכך מפחיתים באופן משמעותי
חוקרים ממכון ויצמן הצליחו לגרום לצמחי מאכל לייצר פיגמנטים של סלק – וכך לשפר את הערכים התזונתיים והעמידות שלהם