סיקור מקיף

תזונה

ציד של חיות גדולות, התמחות האדם בתקופה הפרה הסטורית. איור: depositphotos.com

מה אכלו אבותינו בתקופת האבן? בעיקר בשר

הנתון הזה החל להשתנות בתקופת האבן * עדויות לשינויים גנטיים והופעת כלי אבן ייחודיים לעיבוד צמחים הביאו את החוקרים למסקנה שהחל מלפני כ-85 אלף שנה באפריקה, והחל מלפני כ-40 אלף שנה באירופה ובאסיה, ניכרת עלייה הדרגתית בצריכה של מזון צמחי ושוני רב יותר של התזונה

להאכיל את העולם. מתוך jumpstory

להאכיל את העולם בזמן משבר

משבר הקורונה העולמי מספק לנו הזדמנות לחשוב על העתיד של אספקת מזון בעולם לנוכח שינוי האקלים ואירועי קיצון

שדה תותים וקולורבי אורגניים ושלט בשפה הגרמנית "חקלאות אורגנית".צילום: shutterstock

האם חקלאות אורגנית באמת טובה יותר לבריאות ולסביבה מאשר חקלאות קונבנציונלית?

היתרונות הסביבתיים המוכרים של החקלאות האורגנית הם הימנעות מכימיקלים סינתטיים (ואנטיביוטיקה, במקרה של בעלי חיים), תמיכה במגוון ביולוגי וניהול השימוש בקרקע באופן ששומר על איכותה

בתמונה: נציגת חברת Flying Spark עם משתתף בכנס. צילום: רלף אלסווג.

חברות ישראליות הציגו לראשי הכלכלה העולמית פתרונות ישראליים ייחודיים למשבר הרעב העולמי

פתרונות ישראליים יחודיים ליצירת מים מאוויר ועוגיות מחלבון של זבובים הוצגו בוועידה השנתית של קבוצת Wall Street Journal בוושינגטון * שולחן הטעימות הישראלי היה במוקד

חיטה. מתוך ויקיפדיה

פוענח ורוצף גנום החיטה

במחקר בינלאומי שפורסם בכתב העת היוקרתי SCIENCE בהשתתפות חוקרים מאוניברסיטת חיפה, תל אביב וחברת ההיי-טק NRGene. פיענוח הגנום יאפשר טיפוח של זני חיטה שעמידים בפני

מערכת שמירת המשקל בגוף מורכבת יותר ממה שסברו. אילוסטרציה: pixabay.

האמת המורכבת על הרזיה והתעמלות

שני עשורים של מחקר מאשרים שאנו מאבדים משקל אם אנחנו מנצלים יותר קלוריות מאלה שאנו צורכים – אבל הרכב המזון שאנו אוכלים חשוב יותר ממידת

אילוסטרציה: pixabay.

חקלאות מחממת

אם לפני זמן מה כתבתי על ״חקלאות-חורש״, הרי שהמשך ישיר הוא הצורך בחקלאות בה הסביבה הטבעית לא תפגע וימותנו פליטות גזי חממה.

חקלאי. חיייבים לגוון את מקורות הגידולים החקלאיים שלנו. תצלום: Nicolas Barbier Garreau on Unsplash.

בנק הזרעים הבינלאומי הראשון

האם התזונה שלנו מתבססת על מגוון מצומצם מדי של זני צמחים למאכל? יוזמה בינלאומית מסקרנת מבקשת לפתוח מחדש את שוק הזרעים ולהגדיל את היצע המזון

אילוסטרציה: pixabay.

האם חיידקים יכולים לעזור לנו לשפר יבולים?

מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני

מטע הפקאנים של קיבוץ צרעה, עם גידול כיסוי. הפחתה בריסוס של כ-99 אחוז. צילום: גיל אשל.

הדרך המפתיעה להפחתת חומרי הדברה

גישה חדשה להפחתת השימוש בחומרי הדברה בגידול מזון: במקום לעשות מאמצים להיפטר מעשבים, חקלאים פשוט נותנים להם לגדול בין עצי המטע, וכך מפחיתים באופן משמעותי

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן