חברת החקלאות המדייקת Greeneye מגייסת 7 מיליון דולר בהובלת JVP
חברת Greeneye פיתחה טכנולוגיית מבוססת AI המאפשרת ריסוס סלקטיבי של חומרי הדברה בשדות גידול חקלאיים. הטכנולוגיה של גרין-איי גורמת להפחתה של עד 90% מהיקף השימוש
חברת Greeneye פיתחה טכנולוגיית מבוססת AI המאפשרת ריסוס סלקטיבי של חומרי הדברה בשדות גידול חקלאיים. הטכנולוגיה של גרין-איי גורמת להפחתה של עד 90% מהיקף השימוש
היתרונות הסביבתיים המוכרים של החקלאות האורגנית הם הימנעות מכימיקלים סינתטיים (ואנטיביוטיקה, במקרה של בעלי חיים), תמיכה במגוון ביולוגי וניהול השימוש בקרקע באופן ששומר על איכותה
היכולת לחוש את הסביבה, ללמוד משתנים סביבתיים ודפוסיהם, ולעבד מידע היסטורי ועכשווי הופכת את הבינה המלאכותית ל"משנה-משחק" גם בתחום הקיימות והשמירה על הסביבה. במאי 2019
מדעני מכון ויצמן איתרו תרכובת המאפשרת להתגבר על עמידותם של חרקים מזיקים לחומרי הדברה
מדעני מכון ויצמן למדע פיתחו שיטה המאפשרת להבחין בין גבישים ימניים לשמאליים באמצעות שימוש בשדה מגנטי. השיטה עשויה להוות בשורה ליצרנים של תרופות, חומרי הדברה
מי השפכים הרעילים נוצרים בעיקר בתהליכי ייצור של דבקים אך גם בתעשיות העץ, הנייר והטקסטיל. סילוק הפורמלדהיד מהמים חיוני למניעת זיהום של מי-תהום וקרקעות
מחקר חדש מציע להשתמש בקליפות של פירות הדר כחומר הדברה יעיל ובטוח הרבה יותר מבחינה סביבתית ובריאותית מאשר חומרי הדברה מלאכותיים
גישה חדשה להפחתת השימוש בחומרי הדברה בגידול מזון: במקום לעשות מאמצים להיפטר מעשבים, חקלאים פשוט נותנים להם לגדול בין עצי המטע, וכך מפחיתים באופן משמעותי
באופן אירוני, המחקר מומן על ידי שתיים מהיצרניות הגדולות ביותר של חומרי הדברה, שגם כעת מנסות להמעיט בערכו ומערערות על שיטות המחקר, החוקרים: ניתנה לנו
חומרי הדברה נמצאים לא רק בירקות ובפירות, אלא גם במזון מעובד, בדגים ובמי התהום שכולנו שותים – אבל ילדים פגיעים הרבה יותר להשפעותיהם, שכוללות מחלות,
איך אפשר לדעת כיצד הבחירות התזונתיות שלנו משפיעות על הבריאות ועל הסביבה שלנו? מדריך מקוצר לסועד החכם
כך אומר פרופ' חיים רבינוביץ' מהמכון למדעי הצומח וגנטיקה בחקלאות בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה האוניברסיטה העברית שממליץ לא להאמין לכל דבר שכתוב באינטרנט על ידי
קרסון, שספרה המפורסם "האביב הדומם" הצית את זרעי התנועה הירוקה ברחבי העולם והניע ממשלות להגביל שימוש בחומרי הדברה שילבה את אהבת הכתיבה ואת החיבה לעולם
מאת ד"ר חיים חביב, מכון ויצמן באדיבות דודסון און ליין * חקלאות אורגנית היא חלום יפה, ובעולם אוטופי זה אולי היה עובד, הבעיה היא שכל
פיתוח ממכון ויצמן מונע זיהום סביבתי על ידי מולקולה המפרקת חומרי ההדברה, לפני שהם מגיעים למי התהום * יישום (האוני' העברית) חתמה על הסכם רישוי
ספרה של רייצ'ל קרסון גרם למחשבה שניה על הנזקים הסביבתיים של הדשנים הכימיים, למרות מאבק המאסף של היצרניות. לצערנו הישגים מתעמעמים
מדענים מהארווארד הצליחו לחקות בשטח את תסמונת קריסת מושבות דבורי הדבש, ומסתבר שכמויות קטנות מאוד של החומר הנמצא בשימוש נפוץ מאז שנות התשעים, מספיקות כדי
טבק, המשמש בקנה-מידה קטן כקוטל-מזיקים אורגני טבעי מזה מאות בשנים, זוכה לתשומת-לב מדעית מחודשת כחלופה אפשרית לקוטלי-מזיקים מסחריים מסורתיים.
אטרזין, קוטל עשבים נפוץ, משבש את ההתפתחות המינית של צפרדעים
מחקר שנערך ע"י אקולוגית העופות בריגיט פואולין Brigitte Poulin ממרכז המחקר בארל שבצרפת ומתפרסם ב-Journal of Applied Ecology מראה כי "הדברת יתושים השפיעה על שרשרת
"ארוחת בוקר של אלופים" להגברת הפעילות המינית של חרקים…. עקרים
כימאים מהמכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה בארה"ב (NIST) הצליחו להדגים שיטה פשוטה יחסית וזולה לגילוי ומדידת חומרים מסוכנים כגון חומרי-נפץ ורעלים מוסלקים ועוד
כימאים מציריך פיתחו שיטה לזיהוי שאריות של חומרי-הדברה במצרכי מזון – שיטה שעשויה להיות חשובה גם עבור תחומים אחרים ואשר תוכל לאפשר בדיקות שגרתיות של
ואולם חומרי הדברה לגינה הביתית שמכילים אותו חומר בדיוק ימשיכו להיות מותרים למכירה מאחר והנושא בסמכות משרד החקלאות ולא המשרד להגנת הסביבה
הערכה תאפשר איתור מיידי של כמות שאריות חומרי הדברה במזון ובמי שתייה