הידען > חיידקי מעיים
				חיידקי מעיים
- הטכניון
- אין תגובות
					חוקרות בטכניון חשפו כי שתיית משקאות ממותקים גורמת לשינוי גנטי בחיידקי מעיים, המשפיע לרעה על תפקוד מערכת החיסון. החדשות הטובות: ההשפעה הפיכה עם הפסקת הסוכר				
					- ד"ר רועי צזנה
					בשנים האחרונות הסתבר שזמן רב לפני שהסימפטומים הראשונים של פרקינסון מופיעים, אפשר למצוא שינוי באוכלוסיית חיידקי המעיים של החולים				
					- אוניברסיטת בר אילן
					פרופ' עמרי קורן מהפקולטה לרפואה זכה במענק ERC על מחקרו העוסק בפיתוח תוסף פוסט-ביוטי להגנה על אימהות ויילודים				
					- אתר קול המדע - הקרן הלאומית למדע
					המיקרואורגניזמים שבגופנו גורמים לבני אדם להתקרב ולעזור זה לזה, גם כאשר אין ביניהם קרבה גנטית				
					- מכון ויצמן
					במחקר המתפרסם היום בכתב-העת המדעי Cell, הדגימו מדעני מכון ויצמן למדע גישה טיפולית חדשנית המבצעת "סיכול ממוקד" של חיידקי מעי לא רצויים באמצעות כלי נשק יצירתי ומדויק – נגיפים התוקפים				
					- אוניברסיטת בר אילן
					מחקרו של ד"ר ניסן יששכר מבר אילן, העוסק בקשר שבין המיקרוביום לחיסוניות הגוף, זכה במענק של הקרן לחקר הזאבת				
					- יורם שורק
- 4 תגובות
					שאלה נרגנת שולח קורא מתוסכל מספירת קלוריות ולעיסת סלרי: איך זה שהפרות שאוכלות קש, עשב ושאר עלים ועלעלים המומלצים כל כך לדיאטות הן כל כך שמנות?				
					- אוניברסיטת תל אביב
					חוקרים באוניברסיטת תל אביב מצאו קשר בין חיידק במעי של החגב לבין התופעה ההרסנית של התלהקות ונדידה				
					- מכון ויצמן
					ניקוטין ותרכובות אחרות הנמצאות בסיגריות חודרות למעי דרך זרם הדם ומשנות את הרכב חיידקי המעיים ותוצריהם				
					- האוניברסיטה העברית
					בדיקות צואה (ותנועה) של עופות נודדים, חושפת את השפעת התזונה על חיידקי המעי. ההאכלה נועדה כמובן למנוע פשיטה של העופות על שדות				
					- מכון ויצמן
					מדעני מכון ויצמן חשפו השפעה של חיידקי המעי על מערכות הגוף המתווכת באמצעות אספקת תרכובות חיוניות לייצור אנרגיה במיטוכונדריה				
					- אבי בליזובסקי
- אין תגובות
					במחקר שפורסם ב-Nature Communications, ד"ר יונתן פרידמן והדוקטורנט ניתאי מרוז מהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה באוניברסיטה העברית מקרבים את המדע להנדסת מיקרוביום ייחודי לצרכים ספציפיים בבני אדם, חיות, צמחים וסביבה				
					- האוניברסיטה העברית
- 3 תגובות
					חוקרים מהאוניברסיטה העברית מצאו יתרונות תזונתיים חדשים לברוקולי הקשורים לחילוף החומרים של גלוקוז ושומנים ולחיידקים במעי. פרופ' מדר: "זהו אחד מהמחקרים היחידים בעולם שחקרו את הברוקולי בהקשרים אלו"				
					- אוניברסיטת תל אביב
- אין תגובות
					עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה, חיידקי מעיים				
					- אוניברסיטת בר אילן
- אין תגובות
					חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן והמרכז רפואי גליל החוקרים פרופ' עמרי קורן וד"ר איילת שי סבורים כי ניתן יהיה לבדוק מניעה באמצעות פרוביוטיקה מתאימה				
					- האוניברסיטה העברית
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 3 תגובות
- מכון ויצמן
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- תגובה אחת
- אוניברסיטת בן גוריון
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 8 תגובות
- מכון ויצמן
- תגובה אחת
- מכון ויצמן
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 7 תגובות
- מכון ויצמן
- 3 תגובות
- מכון ויצמן
- 2 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- אין תגובות
- האוניברסיטה העברית
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 2 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- אין תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- אין תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- 2 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- אין תגובות
- מכון ויצמן
- 10 תגובות
- מכון ויצמן
- אין תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- 4 תגובות
- סיינטיפיק אמריקן ישראל
- תגובה אחת
- מכון ויצמן
- תגובה אחת
 
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
