סיקור מקיף

מזון בחלל

חממת צמחי מאכל על מאדים. הדמיה: shutterstock

יין לבן על כוכב הלכת האדום

אחרי שהסינים הנביטו כותנה על הירח והסקוטים שיגרו ויסקי אל החלל, חוקרים מגיאורגיה עובדים על השלב הבא במרוץ לחלל: הפקת יין על מאדים

צמחי הזיניה שגדלים על גבי מערכת הניסוי "וגי" (Veggie) בתחנת החלל הבינלאומית. מקור: נאס"א.

הצמחים של נאס"א בתחנת החלל נובלים

צמחי הזיניה שגדלים על גבי מערכת הניסוי "וגי" (Veggie) בתחנת החלל הבינלאומית. מקור: נאס"א. נאס"א מנסה לפתח טכנולוגיה לגידול צמחים שיספקו מזון לאסטרואוטים במהלך משימות

סמנתה קריסטופורטי מחזיקה את חליפת החלל מדגם סוקול שתשמש אותה כחברת הצוות ה-42 של תחנת החלל הבינלאומית

מכונת אספרסו וסעודה לחג ההודיה בין הדברים שהביאו חברי הצוות החדש לתחנת החלל הבינלאומית

את מכונת הקפה הביאה האסטרונאוטית האיטלקיה סמנתה קריסטפורטי. נאס"א משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים בהארכת משך חיי המדף של המזון המיועד למשימות חלל ארוכות כגון

האסטרונאוטים בתחנת החלל מתענגים על ירקות ופירות טריים שהגיעו בחללית אספקה. צילום: נאס"א

נאס"א וחברה מטקסס בוחנות את האפשרות של שימוש במדפסת תלת ממדית להכנת מזון במשימות לחלל העמוק

תכנית טכנולוגיית המזון המתקדם של נאס"א מעוניינת בפיתוח שיטות שיספקו אוכל שיענה על דרישות בטיחות, מגוון, וכמובן יציבות תזונתית למשימות ארוכות, תוך שימוש בכמות מינימאלית

עיבוד בשר בעזרת טכנולוגיית חלל

טכנולוגיית חלל שפותחה במקור למעקב אחר תזוזת נוזלים בגוף האדם בזמן שינויים כוח הכבידה, תעזור ליצרן בשר ספרדי לשווק תוצרת איכותית מבעבר

ארוחות בחלל

אוכל אינו מוגש בשפופרות ואינו דל וחסר מרקם כמו שעלולים לחשוב בחשיפה ראשונית. מערכות מזון ופרטי תפריט התפתחו באופן מזהיר מאז ימי פרויקט מרקורי

זה טעים, זה ממאדים

שפים צרפתים מסייעים לסוכנות החלל האירופית לפתח מתכונים ממוצרים שניתן יהיה לגדל בחלל, שיהיו טעימים ומזינים

תותים יצילו את האסטרונאוטים מהקרינה

בנאס"א מנסים לפתח זן של תותים שניתן לגדל בחלליות ועל אדמת המאדים. לתות יש תכונות שיסייעו לגוף האסטרונאוט להתמודד עם נזקי קרינת החלל

דיאטה טובה, לכל משימה

על הארוחות הטעימות שינעימו את שהותם הארוכה על הירח או במאדים יצטרכו

מה עושה פרה בחללית?

שתי מעצמות החלל התחבטו רבות בשאלה מהו סוג המזון שיש לספק לאסטרונאוטים

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן