בשר

מנגל ביום העצמאות. צילום: shutterstock

המבורגר מול סביבה

בדו"ח שהופץ על ידי המכון העולמי למשאבים (WRI report World Resources Institute), מתפרסמים נתונים על הנזק שגורם מנהג צליית הבשר שנפוץ בכל העולם

עולם ללא בשר

להלן תמצית רשימה באתר ה-BBC שנכתבה ע׳׳י סופיה גלר (Sophia Smith Galer).

הבשר המתורבת שהוצג ב-2013. האם הוא יציל את העולם? צילום: Maastricht University.

וכעת, לבשר אחר לגמרי

בשר מלאכותי שייוצר במעבדה יחסוך את סבלן של מיליארדי חיות משק, אבל האם הוא גם יפחית את הנטל הסביבתי של תעשיית הבשר?

הנזק הסביבתי החמור ביותר מאיבודי המזון נגרם דווקא כשאנחנו מבזבזים בשר. תצלום: Lukas Budimaier

בשר מאובד

20 אחוז מהבשר שמיוצר בעולם נזרק לפח. כיצד ניתן לצמצם את הבזבוז הזה, שפוגע בבעלי החיים, בסביבה וגם בכיס שלנו?

כבשים רועות באיזור ריברינה שבאוסטרליה, במהלך הבצורת של 2007. מתוך ויקיפדיה

ייצור בשר בפחות נזק לאטמוספירה

גידול בעלי חיים לבשר, בפרט מעלי הגירה כרוך בפליטת גזי חממה, חוקרים באוסטרליה מציעים פתרון להקטנת הנזק הסביבתי בלי לותר על מקור המזון העיקרי לאוכלוסיה

חזירים מהונדסים - Enviropiglets. צילום: אוניברסיטת גולף, קנדה

חזיר סביבתי

חוקרים בקנדה פיתחו חזיר "מהונדס" גנטית שהפרשותיו מכילות עד 65% פחות זרחן ובכך מקטינות מאוד את הנזק הסביבתי מגידולו

פוענח רצף גנום של פרות

חוקרים פענחו את הקוד הגנטי של פרות, הדבר יכול להוביל ליצירת חלב באיכות גבוהה יותר ואף לשפוך אור חדש על בריאותם של בני-אדם ומשפחת הבקר

סביבה וחיות בית

האם גידול בעלי חיים למזון בארצות מתפתחות הוא דבר טוב או רע לסביבה?

דילוג לתוכן