סיקור מקיף

בזבוז מזון

שליש מהמזון המיוצר מושלך לאשפה. איור: depositphotos.com

להציל מזון כדי לשמור על העולם

מסתמן כי גם בתקופה זו, הגדושה במשלוחי טייק אוויי ובשיטוטים תכופים מדי למגירת החטיפים, כמות המזון שאנו זורקים לפח עדיין גדולה בהרבה מזו שמגיעה אלינו לפה. הגיע הזמן לשנות את היחס

כלומר, כ-2.5 מיליון טונות של מזון בעלות של כ-18 מיליארד שקל הולך לאיבוד מדי שנה. תצלום: TAZ.

אקלים – חקלאות – מזון

בימים אלה, כשתנועת המונים קוראת למנהיגים לפעול לעצירת ההתחממות העולמית ולפגיעה בסביבה הטבעית, ראוי להציג שוב ושוב את נזקי ההתחממות כאשר רוב הר"מ מבוסס על

יש לחם? שישתו בירה

מבשלה בריטית אוספת שאריות לחם מיותרות והופכת אותן לבירת בוטיק איכותית. פתרון מצוין לבעיית בזבוז המזון

צילום: Taz.

העולם מבזבז יותר מדי אוכל

סקירה כלל־עולמית מקיפה ראשונה על בזבוז מזון מראה שהמצב גרוע בדיוק כפי שציפיתם

מקור: pixabay.

ירקות לטווח ארוך

כמעט חצי מהפירות והירקות בעולם מסיימים את דרכם בפח האשפה וגורמים לבזבוז משמעותי של משאבים טבעיים וכסף. טכנולוגיה חדשה מציעה דרך מקורית וסביבתית  למנוע הרבה

פרופ' אסתי סגל מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. באדיבות: ניצן זוהר, דוברות הטכניון.

אורזים עתיד

האיחוד האירופי ישקיע 7.7 מיליון יורו בקונסורציום בראשות פרופ' אסתי סגל מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, שיפתח אריזות מזון אקטיביות, אנטי-מיקרוביאליות, שיאריכו את חיי המדף של המזון.

הנזק הסביבתי החמור ביותר מאיבודי המזון נגרם דווקא כשאנחנו מבזבזים בשר. תצלום: Lukas Budimaier

בשר מאובד

20 אחוז מהבשר שמיוצר בעולם נזרק לפח. כיצד ניתן לצמצם את הבזבוז הזה, שפוגע בבעלי החיים, בסביבה וגם בכיס שלנו?

כלומר, כ-2.5 מיליון טונות של מזון בעלות של כ-18 מיליארד שקל הולך לאיבוד מדי שנה. תצלום: TAZ.

להציל את האוכל

כשליש מהמזון בעולם מתבזבז ונזרק לפח. בדנמרק לא עברו על זה בשקט: הממשלה הקצתה תקציב מיוחד לצמצום אובדן המזון, המרכולים מוכרים מזון פג תוקף והאזרחים

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן