דברים שיורמים יודעים: למה הפרות שמנות?
שאלה נרגנת שולח קורא מתוסכל מספירת קלוריות ולעיסת סלרי: איך זה שהפרות שאוכלות קש, עשב ושאר עלים ועלעלים המומלצים כל כך לדיאטות הן כל כך שמנות?
שאלה נרגנת שולח קורא מתוסכל מספירת קלוריות ולעיסת סלרי: איך זה שהפרות שאוכלות קש, עשב ושאר עלים ועלעלים המומלצים כל כך לדיאטות הן כל כך שמנות?
מחקר ראשון מסוגו שבדק כיצד רעב משפיע על התפיסה היחסית של אוכל מנפץ את אחד ממיתוסי הדיאטה הוותיקים
לממצאים מהמחקר החדש השלכות סביבתיות מרחיקות לכת, שכן תפקוד של חברות מיקרוביאליות אלו משפיע בצורה ישירה על ההתחממות הגלובלית
מדעני מכון ויצמן גילו מנגנון המאפשר לתאי המעיים לעכל מזון בצורה יעילה ומהירה
נוגדי חומצה מפחיתים את מגוון החיידקים במעיים והדבר עלול לעורר בעיות
בגופו של אדם רגיל חיים כ-40 טריליון חיידקים, לצד כ-30 טריליון תאי אדם; כלומר, היחס המספרי בין חיידקים לבין תאי אדם בגופו של אדם רגיל
רמות סוכר גבוהות בדם מהוות גורם סיכון להשמנה וכן לסיבוכים רפואיים כמו סוכרת, מחלות לב ושבץ, אך בניגוד לדעה הרווחת, העלייה ברמות הסוכר בדם בתגובה
אוכלוסיית חיידקי המעיים משפיעה על משקל גופנו
החוקרים חשפו כי בניגוד לסברה הרווחת, הרירית, אותו ציפוי סמיך המצפה את דרכי הנשימה, מערכת העיכול ומערכת הרבייה, אינו חומר סיכה נייטרלי, אלא שעשוי להיות
הגורמים למחלה קשורים בהכרח לצריכת גלוטן, אך ישנה רגישות על רקע גנטי. הגנים שנמצאו מעורבים במחלה מקודדים יצירת חלבונים המכונים אנטיגנים אנושיים של תואַם רקמות
כל ה"ביג מק" ושאר המזונות המעובדים שאנשים בעולם המפותח צורכים יכולים להסביר מדוע הם יותר רגישים לאלרגיות, תסמונות אוטואימוניות ומחלות מעי דלקתיות לעומת תושבי החברות