מדד הריח: שיטה חדשה מאפשרת למדוד במדויק דמיון בין ריחות
הפיתוח של מדעני מכון ויצמן למדע מאפשר לחזות מה יהיה הריח של כל תרכובת מולקולרית ועשוי לסלול את הדרך לדיגיטציה ושעתוק של ריחות
הפיתוח של מדעני מכון ויצמן למדע מאפשר לחזות מה יהיה הריח של כל תרכובת מולקולרית ועשוי לסלול את הדרך לדיגיטציה ושעתוק של ריחות
הסקר מיועד לחולי קורונה שסבלו מהמחלה בשבועיים האחרונים בלבד. עד כה ענו עליו 30,000 משתתפים. פרופ' מאשה ניב מהאוניברסיטה העברית, ממובילות הסקר הבינלאומי, מקווה כי
מבחן ההכרה שפיתחו החוקרים ממכון ויצמן בשותפות עם ד"ר ירון סחר, מנהל המחלקה לשיקום חבלות מוחיות בבית לוינשטיין – מבוסס על העיקרון שלפיו הנשימה שלנו
מדענים מעריכים כי קיימים כיום בעולם שמונה זנים פעילים של הנגיף. במעבדתו של פרופ' סובל סבורים כי ייתכן שאובדן חוש הריח מהווה אינדיקציה מבדלת בין
מנהל המרכז לריח ולטעם באוניברסיטת פלורידה עונה על שאלות אודות מגמה זו
השיטה פורצת הדרך עשויה לסייע בעתיד לשיקומם של נפגעי פוסט טראומה ואנשים עם פגיעה מוחית * המחקר יתפרסם ביום חמישי 5.3.20 בכתב העת Current Biology
מבנה עצבי זה נחשב עד כה הכרחי לקיומו של חוש ריח ביונקים
האגודה למלחמה בסרטן: "בני נוער וצעירים רגישים במיוחד, שכן המוח ממשיך להתפתח עד גיל 25 לפחות"
המדענים מאמינים כי המחקר בתחום עשוי לאפשר לפתח אסטרטגיות למידה טובות יותר, ואף לעזור לילדים ולמבוגרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז באמצעות השפעה על אופי וקצב
מדענים ממכון ויצמן גילו כי אנשים עם אוטיזם מגיבים באופן שונה מאחרים לריחות גוף
חוקרים שחיקו את מנגנון הרחרוח של כלבים הצליחו לשפר ביצועים של גלאי ריחות מסחריים.
מדענים ממכון ויצמן מציעים דרך עקרונית לשיגור של ריחות דרך הרשת, אשר תתבסס על מכשיר פלט ("נשפן") שמכיל מספר מוגבל של ריחות, ועל מעין "אף
האם ילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי מגיבים לריחות נעימים ולא נעימים באותה הדרך כמו ילדים שהתפתחותם תקינה
מדעני המוח הופתעו לגלות כי "האף" של זבובי פירות יכול לזהות ריחות של סמים וחומרי נפץ, כמעט בדיוק כמו ריחות של המזון האהוב עליהם
חוקרים מדווחים על הפיתוח של מכשיר מבוסס-לייזר המשמש למדידה מהירה ובלתי-פולשנית של הבל פה לשם אבחון עתידי של מחלות, ביניהן סכרת, זיהומים וסוגי סרטן שונים.
באפו של כל אדם מצויים כשישה מיליון קולטני ריח המחולקים לכארבע מאות סוגים שונים. מטבע הדברים, ההתפלגות של סוגי הקולטנים האלה שונה מאדם לאדם, מה
קולטני טעם באף נלחמים נגד חיידקים פולשים
עד היום מקובל היה לחשוב שאפשר לראות צבע לבן ולשמוע רעש לבן. מחקר של מדעני מכון ויצמן למדע מגלה כי אפשר גם להריח ריח לבן.
פרופ' נועם סובל ותלמידת המחקר ענת ארזי ממכון ויצמן למדע, הוכיחו כי הקשר בין ריחות לצלילים נלמד בזמן השינה
על אף שלרוב איננו מודעים לכך, אנו מתקשרים זה עם זה באמצעות אותות כימיים ממש כמו ציפורים ודבורים
הניחוח של פולי קקאו קלויים, מרכיב מפתח עבור שוקולד, מגיח מחומרים שבאופן נפרד מדיפים ריחות כשל טוגנים, בשר צלוי, אפרסקים, שומן בקר, כרוב מבושל, זיעת
ממצאי המחקר, שמתפרסם בכתב העתNature Neuroscience מראים, כי קיים מתאם בין התגובה העצבית לריח מסוים לבין מידת הנעימות של אותו ריח
חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה הצליחו לפתח התקן ננו-טכנולוגי המשלב ננו-שפופרות פחמן וחלבונים המהווים קולטני ריח, אותם הרכיבים שבאף האחראים לחישת ריחות.
נבדקים שטעמו משקאות בעלי טעם דוחה הפגינו שיפוט מוסרי חמור יותר לעומת נבדקים שזכו לשתייה מתוקה. על טעם וריח יש להתווכח
מתברר שאפשר לעבוד על בלוטות הטעם. קבלו את הטכנולוגיה שתגרום לכם להאמין שעוגיית חמאה פשוטה שאתם אוכלים היא בעצם עוגייה מיוחדת בכל טעם שתבחרו. איך