עוגיית העתיד?

מתברר שאפשר לעבוד על בלוטות הטעם. קבלו את הטכנולוגיה שתגרום לכם להאמין שעוגיית חמאה פשוטה שאתם אוכלים היא בעצם עוגייה מיוחדת בכל טעם שתבחרו. איך זה עובד?

איזה טעם בא לך הפעם? צילומים באדיבות טקוג'י נרומי
איזה טעם בא לך הפעם? צילומים באדיבות טקוג'י נרומי

אנחנו כבר רגילים שמנסים לעבוד עלינו בעיניים, אבל האם אפשר "לעבוד" על הלשון? טקוג'י נרומי (Narumi), דוקטורנט באוניברסיטת טוקיו שביפן, מאמין שכן. הוא וצוותו פיתחו טכנולוגיה בשם Meta-Cookie ("עוגיית על") שמטרתה לשכנע אותנו שעוגיית חמאה פשוטה שאנו טועמים היא למעשה עוגייה בטעם שוקולד, שקדים, או כל טעם אחר שנבחר. עוגיית העל הוצגה בכנס SIGGRAPH 2010 שנערך ביולי בלוס אנג'לס.

הטכנולוגיה מתבססת על הרעיון המוכּר שחוויית הטעימה אינה מתבצעת בלשון בלבד אלא מושפעת במידה ניכרת מחושי הראייה והריח. תאי חישת הטעם שבלשון ובחיך מסוגלים להבחין במספר מוגבל של טעמים: מתוק, מר, חמוץ, מלוח ו"אוּממי" – טעם הגלוטמט, ואילו מה שאנו תופשים כ"טעמו" הייחודי של מזון נקבע במידה רבה על-ידי ה"ארומה", או הריח שלו. לפי היגיון זה, אם פריט מזון המונח על צלחת נראה כמו ברווז ומריח כמו ברווז, כשננגוס בו לא נבחין שהוא למעשה תרנגול הודו…

זה רק נראה כמו עוגיית שוקולד

נרומי ועמיתיו בנו מערכת המשנה את האופן שבו קולט המשתמש את המראה ואת הניחוח של עוגייה שאותה הוא טועם. הם השתמשו בטכנולוגיית מציאות מועשרת (augmented reality), המשלבת פריטים וירטואליים בעולם ה"אמיתי". במערכת שפיתחו המשתמש חובש קסדה מיוחדת ומחזיק בידו עוגיית חמאה פשוטה (מתוקה אך בארומה "נייטרלית") אשר צרובה בה צורה ייחודית. צורה זו מאפשרת למערכת מצלמות לזהות את העוגייה ולעקוב אחריה.

כעת מגיע החלק הכֵּיפי. המשתמש בוחר בסוג העוגייה שהוא מעוניין לטעום – האפשרויות כוללות, בין השאר, שוקולד, לימון וגבינה – ואז המערכת נכנסת לפעולה. המשתמש מתבונן בתצוגה המורכבת על הקסדה ורואה את כל מה שנמצא מולו, אלא שבמקום לראות את העוגייה שהוא מחזיק בידו הוא רואה תמונה של עוגייה בטעם שבחר, ה"מולבשת" על העוגייה האמיתית. התמונה מתאימה את עצמה בכל רגע ורגע למיקומה של העוגייה האמיתית, ובכך נשמרת האשליה שהמשתמש מחזיק בידו את העוגייה הנבחרת.

כאשר המשתמש מקרב את העוגייה אל פיו, הקסדה מתחילה לשחרר חומרים בניחוח הנבחר: ריח תות, ריח שוקולד, וכו'. ככל שהמשתמש מקרב את העוגייה אל פיו, כך מתחזק הריח המשתחרר. כשהמשתמש נוגס בעוגייה הוא אמור לחוש בטעם שבו בחר עקב גירוי חושיו האחרים.

הטכנולוגיה אמנם משעשעת אולם עוד לא ברור למה תשמש, אלא אם ישכילו המדענים להגיע לארץ ולנסות לשווק "Meta-Matzah" לקראת חג הפסח…

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

7 תגובות

  1. המציאות שאנו חווים היא אשליה. זה מה שאני לומדת מזה. אם אנו יכולים לחוות משהו שלא באמת קיים רק כי חוש אחד החליט שזו המציאות ואשכרה נחווה את זה כמשהו אמיתי שקיים .המקום היחידי שהמציאות הזו מתרחשת זה רק בראש שלנו. זאת אומרת שהכל תלוי בתפיסה שלנו, אנו בוראים לעצמנו את המציאות.
    מה אמיתי? אני באמת כבר לא יודעת.

  2. לתתרנית (5): האם תתרנים באמת מסוגלים להבדיל בעיניים עצומות בין עוגיית חמאה עם קקאו לעוגיית חמאה בלי קקאו?

    לדעתי, עם עוצמים עיניים וסוגרים את האף ההבחנה בלתי אפשרית (בהנחה שהמרקם דומה)

  3. הטכנולוגיה הזו מסתמכת בעיקר מגירוי חוש הריח, ומה עם תתרנים? הם יוכלו לקלוט שזו לא באמת עודיית שוקולד?

  4. מה חדש? השוק מוצף בעוגיות חמאה ללא חמאה,עוגות שוקולד ללא שוקולד,מרגרינה בטעם חמאה ומשקאות קלים בטמי פירות שאינם מכילים פירות.

  5. במקום עוגייה אפשר לקחת משהו דיאטטי..ולדמות את זה לדברים הללו…
    כך אפשר למצוא אחלה שיטה לדיאטה(פטנט?)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן