סיקור מקיף

סטייק אחד, מדיום-רייר, נטול פרה

מדעני רקמות מגישים בשר שהוכן במעבדה כתחליף לגידול בקר.

פופיולר סיינס

מי צריך חווה: אם יתגשם חזונו של ג'ייסון מתני, יוגשו בעתיד הסטייקים ישירות מהמעבדה. מתני, מדען חקלאות מאוניברסיטת מרילנד וממייסדי ניו הארווסט – ארגון ללא מטרות רווח שמממן פרויקטים לגידול תרביות בשר בצלוחיות על מנת למנוע שחיטה של בעלי חיים.
מתאי שריר שנקצרו מתרנגולי הודו, גידלו החוקרים שכבה דקה של רקמה. מרקמות אלה ניתן להכין כדורי בשר טעימים, אומר מתני, אך את ההזמנה האולטימטיבית – סטייק מלאכותי עבה ועסיסי – קשה הרבה יותר להכין. זאת משום שהמרקם של הסטייק מורכב משרירים, שומן, סחוס וכלי דם, ואת אלו קשה לייצר מחוץ לגוף החי. לאחרונה השיגו מדענים מ-MIT התקדמות משמעותית והצליחו להרכיב מתאי גזע של בני אדם ועכברים כלי דם. המחקר מציע דרך להרחיב כלי דם, ותהליך זה הכרחי ליצירת רקמות עבות דוגמת סטייק מסביר מתני. אולם, זה עדיין לא כל המתכון. השלב הבא הוא שרירים תלת ממדיים.

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן