ייצור מזון

אוכמניות. מתוך jumpstory

חומרים נוגדי חמצון מתוך אוכמניות ואפרסמון

הזנת אוכלוסיית העולם, ההולכת וגואה, באופן בר-קיימא אינה משימה פשוטה. לשם כך, מדענים בוחנים אפשרויות להמרת תוצרי לוואי ופסולת של פירות וירקות, כגון קליפות ומחית הנוצרים במהלך עיבוד מזון, לרכיבי מזון מזינים ואפילו לתוספי מזון

אבקת החלבון שהפיקו החוקרים. מקור: LUT.

מזון מן האוויר

הנה המצאה שיכולה לשנות את העולם לגמרי: ייצור אוכל… מאוויר.

עולם ללא בשר

להלן תמצית רשימה באתר ה-BBC שנכתבה ע׳׳י סופיה גלר (Sophia Smith Galer).

ילדים במחנה פליטים בעיר דאדאב שבסומליה, בשנת 2011. הפליטים סבלו מרעב, בעקבות מלחמת האזרחים המתמשכת במדינה ובצורת כבדה. צילום: Sadik Gulec / Shutterstock.com

ייצור מזון בסכנה

עד שנת 2050 צפויה אוכלוסית העולם לגדול לכעשרה מיליארד איש ואישה, ובעיקבות זאת תעלה דרישת המזון בחמישים אחוז מעל לדרישה העכשווית מה שיעצים את הלחץ

מקור: pixabay.

ירקות לטווח ארוך

כמעט חצי מהפירות והירקות בעולם מסיימים את דרכם בפח האשפה וגורמים לבזבוז משמעותי של משאבים טבעיים וכסף. טכנולוגיה חדשה מציעה דרך מקורית וסביבתית  למנוע הרבה

גבישי מלח על גבי עלה שך צמח מנגרובה, העמיד למים מלוחים. מקור: / Ulf Mehlig Wikimedia.

הפתרון המלוח: השקיה במי ים מדוללים

מים מלוחים גורמים להרס אדמות חקלאיות. מחקרים בהנדסה גנטית, הנערכים בין השאר גם בישראל, עשויים להעניק לאורז ולפירות עמידות למלח ויאפשרו להזין מיליונים

גרפיטי בניו יורק נגד מזון מהונדס גנטית. תצלום: hikinghillman / flickr.

לא לפחד, זה רק מזון מהונדס גנטית

האם טיפוח חקלאי מתקדם הוא הימור מסוכן או דרך בטוחה להשגת ביטחון תזונתי? ד״ר שי פליישון מסביר מדוע הנדסה גנטית היא הבחירה הטובה ביותר מבין

החקלאים מתמודדים עם עוד מגוון מחלות, פטריות ומזיקים אחרים, וזה עוד לפני שדיברנו על פגעי מזג האוויר. ללא ריסוסים, השקיה נכונה, גיזום ועיצוב העץ ודילול הפרי, היבול היה דל בהרבה, וספק אם היו מספיק תפוחים יפים ואדמדמים לשולחן החג. תצלום: Barn Images

מי שומר על התפוח שלנו?

חקלאים וחוקרים ברחבי הארץ עושים מאמצים להביא לשולחן החג תפוחים אדומים, בריאים ומזינים, ונלחמים במחלה שעלולה להשמיד 85 אחוז מיבול התפוחים

ילדים מתמודדים עם שינויי האקלים. צילום: shutterstock

כולנו ילדים של שינוי האקלים

דו"ח חדש מזהיר ששינוי האקלים הוא האיום הגדול ביותר על הבריאות העולמית במאה ה-21, ומי שצפויים להיפגע במיוחד הם הילדים. למה דווקא הם חשופים יותר

דילוג לתוכן