ויטמין די הכרחי לעצמות חזקות, רמה בלתי-מספקת של ויטמין די עלולה להוביל לאוֹסְטֵאוֹפּוֹרוֹזִיס (,osteoporosis דִּלְדּוּל הָעֶצֶם) – מחלה המובילה לשבריריות העצם

לאחרונה, חוקרים גילו כי ויטמין די יכול לסייע בהפחתת הסיכון למחלות נוספות.
מניעת נפילות
במהלך השנים הפחתה בכוח השרירים יכולה להגביר את הסיכון לנפילות ולשבירת עצמות. מספר מחקרים גילו כי תוספים של ויטמין די עשויים לסייע לחיזוק השרירים ולאיזון הגוף, ובכך מאפשרים לקשישים להישאר יציבים על רגליהם.
מניעת סרטן
מחקר תצפיתי מרמז כי רמות נמוכות של ויטמין די מגבירות את הסיכון ללקות בסוגי סרטן אחדים – השד, המעי, החלחולת, השחלות, הרחם, הכליות והריאות. למרות שלא ידועה הסיבה המדויקת, נראה כי רמות מספיקות של ויטמין די מסייעות בוויסות גדילת התאים ובכך מונעים מהם מלהפוך לממאירים.
מניעת כאב כרוני
במהלך השנים החוקרים החלו להבין כי מחסור בויטמין די הינו גורם משמעותי לכאבי שרירים וחולשה כללית.
הגנה מפני מחלות אוֹטוֹאִימוּנִיות
נאספות עדויות לכך שוויטמין די יכול להציע הגנה מפני סכרת מסוג 1, טרשת נפוצה ודלקת-מפרקים שגרונית ע”י הפחתה בדלקות וחיזוק המערכת החיסונית בגוף. במחקר אחד המדענים מצאו הפחתה של 40% בסיכון ללקות בטרשת נפוצה בקרב נשים שלתזונתם סופקו תוספים של ויטמין די בכמות של לפחות 400 יחידות בינלאומיות.
סיכון מופחת למחלות לב וכלי-דם
מחקרים אחדים מצביעים על כך שרמות נמוכות של ויטמין די קשורות למספר גורמים המשפיעים על בריאות הלב וכלי-הדם, בכללם: הסתיידות של העוֹרֵק הכְּלִילִי (coronary artery calcification) ואי ספיקת לב מוגדש (congestive heart failure) – מצב בו פעולת הלב אינה תקינה וגורמת להצטברות נוזלים בריאות.
אם כן – מהי הכמות המספקת של ויטמין די?
הכמות היומית המומלצת ע”י קבוצות רפואיות מגוונת ובלתי-מוחלטת, אך סביר ביותר כי כמות יומית בטווח של 800-1000 יחידות בינלאומיות תועיל לרוב המבוגרים. הגוף אומנם מייצר ויטמין די בחשיפה לקרינה על-סגולה, אך אנשים רבים נזקקים לתוספים בכדי להגיע לכמות היומית. רבים מהמולטי-ויטמינים הנמכרים בשוק מכילים ויטמין די בתוכם. ניתן לרכוש את תוסף-המזון הזה לבדו או בשילוב עם גלולות סידן.
3 תגובות
תואם איננו סיבתיות ואני יודע שאתה יודע זאת היטב.
נסחפת על ידי הדעות המקובלות וחזרת עליהן.
באותה מידה ניתן לפרש את הממצאים כדלקמן:
"מחלה כרונית גורמת לירידת ויטמין די". פרשנות זו עדיפה, מבחינות רבות.
תיכנס אלי בהזדמנות להסבר מפורט, לא צריך שעות קבלה:-)
ויטמין D נמצא באופן טבעי במזונות מועטים בלבד: בשמן דגים, בדגים עתירי-שומן (סלמון, סרדינים, צלופחים) ובמידה פחותה בביצים ובכבד עוף.
באילו מוצרי מזון קיים ויטמין D אם מישהו יודע?