סיקור מקיף

שולמית לבנברג

הקונסטרקט המושתל: סיבי השריר המהונדס (באדום) מבטאים את הגלוט4 (בירוק)

טכנולוגיה שפותחה בטכניון שיפרה את קליטת הגלוקוז בעכברים סוכרתיים

הטיפולים המקובלים בסוכרת ובתנגודת לאינסולין מבוססים על צריכה של תרופות בהזרקה ובבליעה ומספקים מענה חלקי וקצר טווח. זה הרקע לניסיון לפתח פתרונות מערכתיים ארוכי טווח, וכאן נכנס הפיתוח החדש

בשר מטוגן ואפוי השוואה בין בשר רגיל למתורבת. תמונה מתוך המאמר

סטייק ללא שחיטה

מאמר שהתפרסם בכתב העת Nature Food מציג פריצת דרך בייצור בשר מתורבת מחוץ לגופו של בעל החיים: שימוש בחלבוני סויה זמינים ויעילים כלכלית לתיעוש כפיגומים

ד"ר שולמית לבנברג. צילום: הטכניון

חוקרי הטכניון בנו מערך ספוגים ובו איי לבלב המוקפים ברשת כלי דם המבשר על פוטנציאל להכנת "איים" ברי השתלה

"הראנו שהסביבה התלת מימדית וכלי הדם המהונדסים נותנים תמיכה לאיים -תמיכה החשובה להישרדות האיים ולפעילותם בהפרשת אינסולין", אומרת פרופסור שולמית לבנברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית

צניעות, ברק ועבודה קשה

שיחה עם ד"ר שולמית לבנברג, המדענית הישראלית מן הטכניון שנבחרה כאחת מחמישים המדענים המובילים של "סיינטיפיק אמריקן" לשנת 2006

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן