סיקור מקיף

מעריץ של הומר גידל “טומאקו”

באחד מפרקי סידרת האנימציה “הסימפסונים” הכליא אבי המשפחה עגבניה וטבק. מעריץ הסדרה רוב באוור הפך את הפרי למציאות, אך הוא מסרב לטעום ממנו

יובל דרור, הארץ וואלה!

צמח הטומאקו. “מרענן עד כמה שהוא ממכר” (צילום: באדיבות רוב באוור ואתר וואלה!)

בפרק 1,105 של סדרת הטלוויזיה המצוירת “הסימפסונים” הופך הומר, אבי המשפחה, לחקלאי. אלא שהדבר היחיד שהוא מצליח לגדל הוא “טומאקו” – שילוב של עגבנייה (Tomato) וטבק (Tobacco). לפני כמה חודשים החליט רוב באוור, מעריץ נלהב של הסדרה, לבדוק אם השילוב עובד גם במציאות. השבוע הוא דיווח כי הצליח לגדל טומאקו.

בנובמבר 1999, בפרק של הסימפסונים, הזמין הומר את כל מי שהוא יכול לקרב. כעבור זמן קצר הוא נאלץ להילחם בקולונל. הומר, שידע שיפסיד, ברח עם משפחתו אל הכפר, שם ניסה להפוך לחוואי. אך חיי החוואי אינם קלים, והומר מנסה להקל על עצמו. הוא שותל סוגים שונים של זרעים יחד עם פלוטוניום (שהרי הוא עובד בתחנת כוח גרעינית), אך שום דבר לא גדל – למעט טומאקו.

כשבארט, בנו, טועם לראשונה את הפרי הוא יורק אותו. “יש לזה טעם של בדל סיגריה”, הוא אומר. “זה מוזר”, מוסיפה מארג’ רעייתו, “החלק החיצוני נראה כמו עגבנייה אבל החלק הפנימי בצבע חום”. ליסה בתו מעלה את ההשערה שזרעי העגבנייה הוכלאו עם זרעי הטבק, שגם אותם שתל הומר באדמה. הומר מיואש, אבל בארט דווקא רוצה עוד. “חשבתי שאמרת שזה מגעיל”, אומרת ליסה. “זה באמת מגעיל”, עונה בארט “אבל מרענן עד כמה שהוא ממכר”. “ממכר, אה?”, מחייך הומר בהנאה. מאותו הרגע, כל עיירת ספרינגפילד אכלה (וירקה) את הטומאקו.

אזהרה: לא לשים בסלט

באוור, תושב מדינת אורגון, צפה בפרק המדובר. הוא נזכר שב-1959, כשהיה תלמיד תיכון במגמת כימיה, התבקש לקרוא על מחקר שבמסגרתו ניסו להכליא עגבנייה עם טבק. הוא הצליח לאתר את המחקר ובדק אם הרעיון שעלה בראשו של איאן מקסטון-גראהם, התסריטאי שכתב את הפרק, ניתן לביצוע. הוא הכליא שיח עגבניות עם שורשי צמח הטבק וגידל טובאקו. בראיון לאתר האינטרנט Wired הסביר באוור שההכלאה המוזרה אפשרית מכיוון שהטבק והעגבנייה באים מאותה משפחת צמחים עליה נמנה גם החציל – הסולניים.

באוור סיפר שהצמח המוזר לא רק גדל, אלא אף נשא פרי. אך בניגוד לבארט ולחבריו, באוור סירב לטעום את הטומאקו שגידל מחשש שהיא מכילה כמות קטלנית של ניקוטין. “באחד מהימים שמתי את הטומאקו בטעות על השולחן במטבח ואשתי התחילה לצעוק עליי ‘תעיף את זה מהמטבח!'”. לדבריו, היא כעסה משום שהטומאקו דומה מאוד לעגבנייה רגילה וחששה להכניס אותה בטעות לסלט.

באוור, המכנה עצמו “מיסטר טומאקו”, החליט לבדוק אם ההכלאה הצליחה גם ברמה המדעית. הוא ביקש מחוקר לבדוק את העלים של הצמח ולנתח את המבנה שלהם. הבדיקה העלתה כי עלי הטומאקו אכן מכילים כמות חריגה של ניקוטין.

בשיחה עם “הארץ” מביתו שבאורגון, סיפר באוור כי בעקבות כתבה ששודרה בתחנת הטלוויזיה המקומית (המסונפת לרשת FOX האמריקאית), זרמו אליו עשרות בקשות לראיונות; רובן נענו בשלילה. בראיון ל-Wired אמר שילדיו חושבים שהוא מטורף. לדבריו, הוא מחכה לראות מי יאמר את המילה האחרונה, “כשאופיע על הכריכה של מדריך הטלוויזיה והמגזין המדעי ‘סיינטיפיק אמריקן'”, אמר.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.