סיקור מקיף

“המיתוסים על ממתיקים מלאכותיים הם האשמות חסרות בסיס מדעי”

כך אמרה היום ד”ר הארייט בוצ'קו בכנס מזון בעידן החדש 2007 של איגוד תעשיות המזון

 ד”ר הארייט בוצ'קו

“המיתוסים הקיימים בקרב הציבור הרחב לגבי מחלות שונות הנגרמות כביכול משימוש בממתיקים מלאכותיים, הם לא יותר מאשר האשמות חסרות כל ביסוס מדעי”, כך אמרה היום ד”ר הארייט בוצ'קו, (Harriett H. Butchko) רופאה נוירולוגית מארצות הברית ומחברת ספר על תוספי מזון וממתיקים, שהתארחה בכנס מזון בעידן החדש של איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים בישראל.

בכנס, שנערך במרכז הכנסיםAvenue בפארק העסקים איירפורט סיטי, הפריכה ד”ר בוצ'קו את המיתוסים הנפוצים לגבי ממתיקים מלאכותיים ואמרה: “כאשר בודקים מהיכן מגיעים המיתוסים מגלים שמקורם באנשים יצירתיים שאינם מדענים אבל יש להם את היכולת לפזר ברחבי האינטרנט ובקרב הציבור, דעות, המצאות וחצאי אמיתות”.

ד”ר בוצ'קו הדגישה כי: “למרות שחלק מהצרכנים חושבים שממתיקים אינם בטוחים בעקבות המיתוסים הללו, הרי על פי מחקרים מדעיים רבים שביצעו רופאים ומדענים נחשבים במוסדות אקדמיים בכירים ברחבי העולם, שבדקו את בטיחות השימוש בממתיקים, טענות אלה הוכחו כבלתי נכונות”.

“קיימים מספר סוגי ממתיקים כמו אספרטיים, סכרין, ציקלמט, סוכרלוז ואססולפאם קיי. בדרך כלל, אספרטיים הוא הממתיק העיקרי לחשש. אך חשוב להדגיש כי מפיצי המידע אינם מדענים, וכמובן שכל הסיפורים הללו אינם נכונים”, אמרה ד”ר בוצ'קו. “המוסדות האחראים לבריאות הציבור ובטיחותו בארצות הברית ובאירופה, בחנו מחדש טענות חוזרות ונשנות אלה וממשיכים לאשר שאספרטיים בטוח לשימוש. במהלך חודש אפריל 2007 פרסם ה – FDA, מינהל המזון והתרופות האמריקאי את מסקנותיו מבדיקות אלה והצהיר כי ה- FDA לא מצא סיבה לשנות את ההחלטה הקודמת, האומרת שאספרטיים הוא ממתיק בטוח לשימוש כללי בתעשיית המזון”.

“כשאנשים שומעים סיפורים על ממתיקים מלאכותיים, הם לא צריכים להאמין להם. סיפורים והאשמות על תופעות ומחלות כתוצאה משימוש בממתיקים מלאכותיים, הוכחו חד משמעית כלא נכונים”.

הרופאה, המשמשת כיום כמנהלת בחברת הייעוץ האמריקאית הייסטון, הוסיפה כי: “מחקרים מדעיים והערכה מחודשת בוצעו במשך שנים כדי לעמוד בדרישות רשויות הבריאות ולהוכיח את בטיחות המוצר, כולל בדיקת בטיחות השימוש על התפתחות העובר במהלך הריון. מחקרים אלו בוצעו באמצעות שימוש במנות הגדולות פי מאה מזו שצורך הצרכן בפועל, כדי להבטיח את הבטיחות בצריכה במשך כל החיים. מחקרים אלה עוברים הערכות מחמירות של מוסדות הבריאות לפני שהאישור ניתן למוצר. המחקר המקיף והמסקנות החד משמעיות לגבי ממתיקים מלאכותיים מבטיחים לציבור הצרכנים כי אפשר לשמור על הבריאות ולשלוט בהשמנה באופן בטוח מבלי לוותר על הטעם המתוק”.

“בני אדם נולדים עם העדפה ברורה לטעם מתוק. כרופאה, אני רואה בכל יום אנשים המתמודדים עם השמנה ועם מחלות כמו סוכרת. ממתיקים מלאכותיים מעניקים להם יותר אפשרויות להתמודד עם הצורך במתוק. נכון שאפשר להימנע מסוכר, אבל מדוע לא ליהנות מטעם מתוק?” סיכמה ד”ר בוצ'קו.

ד”ר הארייט בוצ'קו, רופאה נוירולוגית, בעלת תואר מאוניברסיטת נורטווסטרן, בשיקאגו אלינוי ארצות הברית וכן בעלת תואר ראשון ביוכימיה מאוניברסיטת ג'ורג'יה באטלנטה. כתבה ספר על תוספי מזון וממתיקים ומשמשת כמנהלת בחברת הייעוץ האמריקאית הייסטון. ד”ר בוצ'קו התארחה היום בכנס מזון בעידן החדש של איגוד תעשיות המזון, בהתאחדות התעשיינים בישראל, שנערך במרכז הכנסים Avenue בפארק העסקים איירפורט סיטי.

4 תגובות

  1. הסוכר וסירופ התירס בארה”ב יותר חזקים מתעשיית הנפט??? אנא הסבר

  2. ובכל זאת, זה מזכיר קצת את הדוברים (גם הם רופאים או מדענים) של תעשיית הסיגריות לפני אי אלו שנים, שאמרו ש"אין ראיות שעישון גורם לתחלואה".
    תמיד יש אינטרסים וצריך לנסות לראות דרכם.

  3. בכל זאת נקודה למחשבה – יצרני הסוכר וסירופ התירס בארה"ב יותר חזקים מתעשיית הנפט. יש להם עניין להגיד שהתחליפים לא טובים. בסך הכל נותנים לעכבר כמות שאדם לא צורך בכל החיים שלו. בוודאי שבכמויות כאלה זה לא טוב, אבל בכמויות סבירות זה עשוי להיות בסדר מה גם שיש ממתיקים שמבוססים על סוכר.

  4. ברור שזה מה שייאמר בכנס של התעשייה על ממתיקים מלאכותיים. את ההוכחות המדעיות שמצביעות בדיוק על ההיפך הם מסתירים, וקובעים כאמירה (מעוותת ומטעה) שההוכחות הן שהממתיקים לא מזיקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.