סיקור מקיף

תזונה ים-תיכונית עשויה להאריך את חייהם של חולי אלצהיימר

הדיאטה הים תיכונית כוללת צריכת הרבה ירקות, קטניות, פירות, דגנים, דגים, ושומנים לא-רוויים וצריכה נמוכה של שומן רווי, מוצרי חלב, בשר ועוף

דיאטה ים-תיכונית עשויה לסייע בהארכת חייהם של חולי אלצהיימר בהשוואה לחולים האוכלים תזונה מערבית מסורתית.

המחקר עקב אחר 192 חולי אלצהיימר בניו יורק לזמן ממוצע של ארבע וחצי שנים. במהלך התקופה, 85 מהחולים נפטרו. החוקרים מצאו כי החולים שדבקו בתזונה ים תיכונית היו בעלי סיכוי נמוך ב-76% למות במהלך תקופת המחקר מאשר חולים שלא דבקו בתזונה זו.

“ככל שהחולה עקב אחר הדיאטה הים-תיכונית באדיקות רבה יותר, כך ירד הסיכוי שלו למות,” אמר מחבר המאמר העוסק במחקר, ניקוס סקרמאס, רופא, בעל תואר שני מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק, וחבר באקדמיה האמריקאית לנאורולוגיה. “לדוגמא, חולי אלצהיימר שעקבו אחר הדיאטה במידה בינונית חיו בממוצע 1.3 שנים יותר מחולי שעקבו אחרי הדיאטה במידה מעטה. והחולים שעקבו אחר הדיאטה באדיקות הרבה ביותר, חיו בממוצע כ-4 שנים יותר.”

מחקר קודם של סקרמאס ושותפיו הראה כי אנשים בריאים אשר ניזונים מדיאטה ים-תיכונית מורידים את סיכוייהם לחלות באלצהיימר. מחקרים הראו גם כי אנשים בריאים הצורכים תזונה ים תיכונית, מאריכים חיים יותר מאשר אנשים הניזונים מתזונה מערבית, בה ישנה רמה גבוהה יותר של שומנים רוויים ובשר ופחות ירקות ופירות.

“יתרונות חדשים לתזונה מסוג זה צצים כל הזמן,” אומר סקרמאס. “דרוש מחקר נוסף על מנת לבדוק האם תזונה ים תיכונית מסייעת גם בהאטת ההתדרדרות הקוגניטיבית, בשמירה על היכולות היומיומיות של החולים ובשיפור איכות חייהם.”

הדיאטה הים תיכונית כוללת צריכת הרבה ירקות, קטניות, פירות, דגנים, דגים, ושומנים לא-רוויים ואילו צריכה נמוכה של שומן רווי, מוצרי חלב, בשר ועוף. כמו כן היא כוללת צריכת אלכוהול במידה בינונית.

המחקר החדש התפרסם החודש ב”Neurology”, כתב העת הרפואי של אקדמיה האמריקאית לנאורולוגיה.
להודעת האקדמיה האמריקנית לנאורולוגיה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.