סיקור מקיף

ממדע יצא מתוק

ערב מדע ותרבות במסגרת “מפגשים בחזית המדע” מכון דוידסון לחינוך מדעי – הודעה מטעם מכון דוידסון

קוביות סוכר - מתוך ויקיפדיה
קוביות סוכר - מתוך ויקיפדיה

יום ב’,11ביוני 2012, בשעה 19:30
אולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי, מכון ויצמן למדע

מכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן מזמינים את הציבור הרחב לערב בו יוצג עולמו המופלא של הסוכר.

הערב יכלול הרצאה מדעית שתלווה בהדגמה וטעימות.

הערב יכלול הרצאה על סוכר – כיצד מפיקים ומזקקים סוכר? מה ההבדל בין סוגי הסוכר השונים, כמו סוכר לבן, חום, דמררה, וכמו-כן נכיר את מולקולות הסוכר סוכרוז, פרוקטוז, גלוקוז ואחרות? לאחר המבוא נעבור להכנת ממתקים. ממתקים מכינים מסירופ סוכר, אותו מבשלים לטמפרטורות שונות. טמפרטורת הבישול והמשך העיבוד של הסירופ נותנים לנו את המגוון העצום של ממתקים, בעלי מרקם ותכונות שונים. מרכיב מרכזי בתכונות הממתק הוא גבישי הסוכר שנוצרים בתהליך. נדבר ונרחיב על מהן תכונותיושל סירופ הסוכר, ואיך מכינים ממנו ממתקים? מה חשיבות יצירת גבישים והסידורהמרחבי שלהם על מרקם ותכונות הממתק, ואיך משפיעים טמפרטורת הבישול,הערבוב וקצב הקירור על סידור הגבישים? בחלק השני של הערב, במקביל להרצאה, נראה גם הדגמה איך מכינים את הממתקים, איך מבשלים את הסוכר ומגיעים למבנה הגבישי הרצוי. נסביר ונטעם ממתקים כגון מרשמלוסוכריות טופי קרמל וסוכריות על מקל, בהרצאה מתוקה מאד.
המציגים:
ד”ר נעמי זיו עוסקת בעריכת פטנטים, כותבת ומרצה על הכימיה של הבישול”מדע בצלחת” http://www.scienceinmyplate.com
רינת צדוק –קונדיטורית, פיתוח מוצרים ובקרת איכות, מאפיית “לחמים”.

הארוע בתשלום. ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש בטלפון:08-9378365 08-9378401 או באמצעות אתר האינטרנט:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.