סיקור מקיף

פרסום חשוב לפרופ’ עמוס קורצ’ין

תוצאות מחקרו של פרופסור עמוס קורצ’ין – מנהל מחקר הפרעות זיכרון, מחלקה נוירולוגית איכילוב, אודות שיפור מדדי זיכרון לאחר טיפול בויאקוג, פורסמו בעיתון המדעי Dementia and geriatric cognitive disorders

המוח
המוח

במסגרת המחקר, נבדקה יעילות תוסף התזונה ויאקוג בהשוואה לפלסבו, בקרב 157 מבוגרים שאובחנו  כבעלי בעיות זיכרון (ללא דמנציה)  במשך 15 שבועות , ובהמשך , במחקר פתוח  בו כל משתתפי השלב הראשון טופלו בויאקוג למשך 15 שבועות נוספים.

במחקר נמצא כי השילוב הייחודי בהרכבו של ויאקוג שיפר באופן משמעותי מגוון מדדי זיכרון (זיכרון מיידי ומושהה, יכולת הלמידה בקרב קבוצת משתתפים)

והביא לשיפור באיכות חייו של הנבדק ומשפחתו .

השימוש ב”ויאקוג” נמצא כבטוח וללא תופעות לוואי חריגות/משמעותיות.

האיבחון וההערכה נעשו בתחילת המחקר ובסיומו באמצעות כלים אבחוניים מקובלים בספרות המדעית/רפואית וכללו מבחן לבדיקת יכולת הזכרון והלמידה וראיון עם קלינאי.

 

  • Rey Auditory Verbal Learning Test (RAVLT) – מבחן מילולי הבוחן יכולות זכרון ולמידה.
  • Clinical Global Impression of Change (CGIC) – הערכת קלינאי המשקפת את דרגת השיפור אותו חש המשתתף בעיקבות הטיפול.
  • – NexAde™סדרת מבחני הערכה ממוחשבים לבחינת יכולות קוגניטיביות שונות כגון קשב, ריכוז, זכרון ולמידה.

 

היבטי הבטיחות שנבדקו כללו, בין השאר, בדיקות דם, בדיקת רופא, מדדים חיוניים ( דופק ולחץ דם) מדידות גובה ומשקל, ומעקב אחרי תופעות לוואי.

תוסף התזונה “ויאקוג” מכיל פורמולה מתקדמת וייחודית המשלבת רכיבים תזונתיים ממקורות טבעיים אשר עברו עיבוד מתאים בייצור. רכיבים אלה בעלי פוטנציאל להשפיע על מגוון מהיכולות הקוגנטיביות: פוספטידיל סרין ואומגה 3  מעושרת ב-DHA. שילוב המרכיבים הנ”ל מדמה את הפוספטידיל-סרין הנמצא באופן טבעי במוחנו.

תוסף התזונה “ויאקוג” מכיל פורמולה מתקדמת וייחודית המשלבת רכיבים תזונתיים ממקורות טבעיים אשר עברו עיבוד מתאים בייצור. רכיבים אלה בעלי פוטנציאל להשפיע על מגוון מהיכולות הקוגנטיביות: פוספטידיל סרין ואומגה 3  מעושרת ב-DHA. שילוב המרכיבים הנ”ל מדמה את הפוספטידיל-סרין הנמצא באופן טבעי במוחנו.

אומגה 3 מעושרת ב- DHA  אומגה 3 הינה משפחה של חומצות שומן חיוניות לגוף האדם. חומצות השומן DHA ו- EPA הן חומצות שומן מסוג אומגה 3.קיימות עדויות מדעיות לקשר אפשרי בין חומצות שומן אלו  והתפתחות המוח ותפקודו וכן מספר עדויות על קשר אפשרי בין חסר בהן ובין בעיות נוירולוגיות והתנהגותיות. במספר מחקרים נמצא קשר בין רמות נמוכות יחסית בדם  של חומצות שומן מסוג אומגה 3 לבין מגוון בעיות זיכרון וכי העשרת התזונה היומית  בחומצות אלה, בעיקר ב- DHA,  עשויה להביא  לשיפור במגוון מדדי זיכרון.

 

פוספטידיל סרין– מרכיב במוח האדם החיוני לפעילותם התקינה של תאי גופנו כולל  של תאי המוח. נמצא כי פוספטידיל-סרין משפיע על הולכת אותות, חילוף חומרים, שפעול חלבונים ספציפים במוח וכן על תהליכים נוספים המעורבים ביכולות למידה והזיכרון. עם העלייה בגיל אנו רואים ירידה בריכוזו.

תוסף התזונה “ויאקוג” משווק על ידי טבע ופותח על ידי חברת הביוטכנולגיה הישראלית אנזימוטק – במהלך פיתוחו של תוסף התזונה “ויאקוג”-  שנמשך כשלוש שנים –  הושם דגש על בחינת יעילותו במחקרים קליניים, במסגרתם נבדקו היעילות והבטיחות  של “ויאקוג”.

7 תגובות

  1. הרבה תרופות לשיפור קוגניטיבי משפיעות לרעה על הלב (אריטמיה) במיוחד על אכלוסיה מבוגרת שזאת אכלוסית היעד. וחלקן השני גורם להתמכרות.
    זאת הסיבה שטבע מנסה לשווק את התרופה כתוסף מזון ולעקוף את ה FDA

  2. עם כל הכבוד לפרופסור, אני לא אוהב כתבות שמריחות מסחריות כגון זאת, וממש לא רץ להאמין באמונה עיוורת שלקיחת ויאקוג מעלה מדדי זיכרון.

    את הראיה לא ראיתי, מבחינתי כ-פרט, אולי הדבר כך ואולי אינו, כתבה בניחוח שיווק-לחבר-קרוב באתר הידען, אינה ראיה מבחינתי.

    טרם קראתי המחקר של הפרופסור, טרם ראיתי תוצאות בשטח, כל הנאמר דעה אישית הוא.

    שאו ברכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.