מחקר חדש מעיד כי נטילת חומצה פולית כתוסף תזונתי במשך לפחות שנה לפני תחילת ההיריון מצמצמת בחצי את הסיכון להולדת פגים
כ- 38,033 נשים השתתפו בניסוי ודיווחו לחוקרים אודות הרגלי צריכת החומצה הפולית שלהן בתקופה שלפני ההיריון. המחקר הנוכחי בדק רק לידות של תינוקות יחידים והתעלם מהריונות עם סיבוכים רפואיים.
“הודות למחקר המעמיק, שכלל אולטרא-סאונד בתחילת ההיריון לכל אחת מהמשתתפות, קיבלנו עדות מדוייקת ביותר לגילאי הפגים שנולדו,” אומר ראדק בוקוסקי, רופא ופרופסור לגינקולוגיה באוניברסיטת טקסס והכותב הבכיר של המחקר. “עדות זו איפשרה לנו לגלות שמתן חומצה פולית לפחות במשך שנה אחת מביא לירידה של 70 אחוזים בלידות מוקדמות מאד של פגים (20 עד 28 שבועות מתחילת ההיריון) ולירידה של עד 50 אחוזים בלידות מוקדמות המתרחשות בין השבוע ה- 28 ועד ה- 32.”