נטילת חומצה פולית מצמצמת בחצי לידות של פגים

מחקר חדש מעיד כי נטילת חומצה פולית כתוסף תזונתי במשך לפחות שנה לפני תחילת ההיריון מצמצמת בחצי את הסיכון להולדת פגים

הריון, אילוסטרציה.
הריון, אילוסטרציה.
חוקרים בכינוס השנתי ה- 28 של האגודה לרפואת אם-עובר חשפו לפני מספר ימים מחקר המקשר בין נטילת תוספי מזון המכילים חומצה פולית למשך שנה לפחות לפני ההיריון לבין ירידה חדה של 50 עד 70 אחוזים במקרים של לידות מוקדמות. המחקר מצליח לשלול גורמים אחרים כגון גזע וגיל שהיו עלולים להביא לתוצאה יוצאת-הדופן. לתינוקות שנולדו טרם זמנם יש סיכוי גבוה ללקות בסיבוכים כגון פיגור שכלי, מחלות ריאות כרוניות ועיוורון.

כ- 38,033 נשים השתתפו בניסוי ודיווחו לחוקרים אודות הרגלי צריכת החומצה הפולית שלהן בתקופה שלפני ההיריון. המחקר הנוכחי בדק רק לידות של תינוקות יחידים והתעלם מהריונות עם סיבוכים רפואיים.

"הודות למחקר המעמיק, שכלל אולטרא-סאונד בתחילת ההיריון לכל אחת מהמשתתפות, קיבלנו עדות מדוייקת ביותר לגילאי הפגים שנולדו," אומר ראדק בוקוסקי, רופא ופרופסור לגינקולוגיה באוניברסיטת טקסס והכותב הבכיר של המחקר. "עדות זו איפשרה לנו לגלות שמתן חומצה פולית לפחות במשך שנה אחת מביא לירידה של 70 אחוזים בלידות מוקדמות מאד של פגים (20 עד 28 שבועות מתחילת ההיריון) ולירידה של עד 50 אחוזים בלידות מוקדמות המתרחשות בין השבוע ה- 28 ועד ה- 32."

לידיעה המקורית (שכאן הבאנו רק תקציר שלה)

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן