מוטציה חדשה של אצה עשויה לגרום להורדת לחץ דם וכולסטרול ועל ידי כך להקטין את הסיכון להתקפי לב

"חומצות שומניות ממשפחת אומגה 6 ובהן DGLA " אומר פרופ' הכהן "נחוצות בגוף כמרכיבי ממברנות של תאי מוח ובעלות חשיבות תזונתית במניעת מחלות ותופעות שונות"

פרופ' צבי הכהן. צילום:דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' צבי הכהן. צילום:דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
צוות חוקרים במעבדה לביוטכנולוגיה של אצות במכונים לחקר המדבר ע"ש בלאושטיין של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בראשותו של פרופ' צבי הכהן, בודק מוטציה של אצה המכילה 15% חומצה בשם DGLA מן המשקל היבש (בהשוואה ל- 0.4% באצות אחרות). מוטציה זו היא המקור הצמחי היחיד לחומצת DGLA, העשויה לגרום להורדת לחץ דם וכולסטרול ועל ידי כך להקטין את הסיכון להתקפי לב. כמו כן, יש לחומצה זו אפקט חיובי בטיפול בדלקות כרוניות ומחלות כלי דם.

"חומצות שומניות ממשפחת אומגה 6" אומר פרופ' הכהן "נחוצות בגוף כמרכיבי ממברנות של תאי מוח ובעלות חשיבות תזונתית במניעת מחלות ותופעות שונות. DGLA היא אחת החומצות ממשפחה זו, המופיעה בטבע כחומר ביניים ביצור של חומרים אחרים ואינה מצטברת לריכוז משמעותי. מאחר וכך, אין כיום מקור להפקת החומצה וכתוצאה מכך כמעט ולא בוצע מחקר קליני בנושא, אף כי השפעותיה החיוביות ידועות.

צוות המחקר של פרופ' הכהן כולל את פרופ' סמי בוסיבא, פרופ' אביגד וונשק, ד"ר אינה חוזין גולדברג ותלמיד המחקר פושקאר שרסטה.

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן