סיקור מקיף

ישראלי צרך ב-2002 בממוצע 3,752 קלוריות – 20 אחוז מתוכם משומן

משנת 1950 חלה בישראל עלייה בצריכת השומנים וירידה בצריכת דגנים ומוצריהם

קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/israfat180204.html

מספר הקלוריות הממוצע שצרך אדם בישראל ליום בשנת 2002 היה 3,752 קלוריות, כך עולה מנתונים שפירסמה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ”ס). מקורן של 80% מהקלוריות היה בצומח, כלומר דגנים, פירות וירקות ו-20% מקורן בחי. עוד עולה מהנתונים, כי במהלך השנים עלתה צריכת השומנים בישראל וירדה צריכת דגנים ומוצריהם. אספקת המזון לנפש ליום בשנת 2002 הורכבה מ-116 גרם חלבון, 505 גרם פחמימות ו-155 גרם שומן, בדומה לצריכה בשנת 2001.

כמות הלחם והדגנים שהוצעה לאדם בכל החנויות והשווקים בישראל ב-2002 היתה בממוצע 121 ק”ג. לכל אדם בישראל חיכו במשך שנת 2002 בחנויות 49 ק”ג תפוחי אדמה ועמילנים, 37 ק”ג סוכר וממתקים ו-21 ק”ג קטניות, בוטנים ואגוזים. בנוסף, יכול היה אדם לצרוך 243 ק”ג ירקות, 188 ק”ג פירות, 17 ק”ג משקאות אלכוהוליים ואחרים, 82 ק”ג שמנים ושומנים, 234 ביצים לנפש ו-173 ליטר חלב.

השינויים הבולטים בדפוסי הרכב אספקת המזון בישראל לאורך השנים הם ירידה רצופה בחלקן היחסי של הקלוריות שסופקו מדגנים ומוצריהם. בשנת 1950 מחצית מהקלוריות סופקו מדגנים ומוצריהם, ואילו בשנת 2002 סיפקו דגנים רק שליש מהקלוריות לנפש בשנה. לעומת זאת, עלה חלקם היחסי של שמנים ושומנים, מ-13% מהקלוריות ב-1950, ל-20% ב-2002. כן חלה עלייה בכמות הקלוריות שסופקו מבשר ומביצים, מ-6% ב-1950, ל-11% ב-2002.

הערך הקלורי של אספקת המזון לנפש ליום בישראל דומה לזה של מרבית המדינות המתועשות ושונה מזה של המדינות האחרות במזרח התיכון. כך למשל בארה”ב היצע הקלוריות לנפש ליום הוא 27%, 3,766 מהן מהחי ו-73% מהצומח. ביוון ההיצע הוא 3,754 קלוריות (22% מהחי, 78% מהצומח), בצרפת 3,629 קלוריות, בגרמניה 3,567, בספרד 3,422, בהולנד 36%) 3,282 מהחי, 64% מהצומח), בלבנון 15%) 3,184 מהחי, 85% מהצומח), ובירדן 11%) 2,769 מהחי, 89% מהצומח).

ידען המדע והחברה

https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~770448352~~~216&SiteName=hayadan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.