סיקור מקיף

״הרובוטים שלנו יכולים לבשל 10,000 מתכונים שונים באיכות של מסעדה ועם רכיבים טבעיים״

הסטארט-אפ הקנדי YPC Technologies, פיתח את השף הרובוטי תוך שימוש בקובוטים – רובוטים שיתופיים כך שהם יוכלו לעבוד לצידם של שפים אנושיים

סטארטאפ מסעדות. צילום יחצ, YPC
סטארטאפ מסעדות. צילום יחצ, YPC

הסטארט-אפ הקנדי YPC Technologies, שמגדיר עצמו כחברת רובוטיקה חלוצית בתחום המזון, הודיע על סגירת סבב גיוס ראשוני בהיקף של 1.8 מיליון דולר ובמקביל יצא בהכרזה שאמורה לעניין לא  מעט בעלי מסעדות לעתיד שאחרי מיגור הקורונה. לדברי החברה היא בנתה את המערכת הרובוטית הראשונה בעולם שיכולה להכין אלפי מתכונים ברמת מסעדת שף, תוך שימוש ברכיבים טבעיים. המערכת, שמבוססת על שימוש בקובוטים (רובוטים שיתופיים) של חברת Universal Robots, לא תבוא במקומם של עובדים אנושיים, אלא היא תעבוד לצידם, לטובת ייעול משימות ההכנה של מגוון תפריטים. בסבב הגיוס לקחה חלק קרן Toyota AI Ventures.

״לגישה שלנו לבישול רובוטי יש פוטנציאל לשינו הדרך בה מכינים כיום אוכל במסעדות. המערכת תאפשר להוזיל משמעותית אוכל איכותי שמוגש כיום במסעדות״, אומר גונר גראס, מנכ״ל ומייסד החברה. YPC כבר החלה במכירות הראשונות, על בסיס הרשמה, למגוון תעשיות, כולל מסעדות, קפטריות ובתי מלון. ״הפטנט: שילוב של מערכות בישול מתקדמות עם רובוטיקה ולימוד מכונה. הפתרון מאפשר לספק ארוחות היגייניות יותר בתקופת המגיפה, להוריד עלויות כח אדם ולצמצם בזבוז. יתרון נוסף: בניגוד לשטח שנזקקים לו במטבח מסחרי סטנדרטי, המטבח הרובוטי שלנו תופס מעט מאוד מקום וניתן לניידו בקלות״.

לדברי זיו שדה, סמנכ״ל השיווק בחברת S-PAD, נציגת Universal Robots בישראל, מאז פרוץ הקורונה היו לא מעט פניות לבחינת שילוב קובוטים במטבחים תעשייתיים. ״יש בהחלט התלהבות בתקשורת המקצועית, כשמדברים על מה יכולה לעשות רובוטיקה בשילוב בינה מלאכותית (AI) ולימוד מכונה (ML) לתחום המסעדנות… הבינה המלאכותית שהקובוטים מצויידים בה כיום הופכת אותם כבר כיום להרבה מעבר ל׳מכונות׳ שיכולות לבצע עבור בני האדם את המלאכות ה׳מלוכלכות׳ והמשעממות ביותר. בעלי מסעדות הם אנשים פרגמטיים ומוטי מטרה והם מאמצים ומיישמים אסטרטגיות יצרניות בדרך שמכוונת למקסם את התוצאות העסקיות שלהם ובשאיפה תמידית לייעל את הליכי הייצור. זו גם הסיבה מדוע רובוטים ורובוטים שיתופיים (קובוטים) בפרט ישחקו תפקיד גדל והולך במירוץ הזה״.

סרטון:

עוד בנושא באתר הידען:

4 תגובות

  1. לפחות על פי הסרטון שסיפקה לחברה – לא הייתי ממליץ לסו שפ להחליף מקצוע. אבל הייתי מאד מוטרד בתור משקיע.
    לא ראיתי אפילו פעולה אחת שאיננה טריוויאלית. רק לקיחת חומר גלם וריקון התכולה לתוך סיר. רחוק שנות אור מהחזון.

  2. יש לא מעט חברות בתחום הזה
    מעניין אם משהו מהם יהיה בסוף ממש טוב גם למטבח הביתי

  3. נראה לכאורה שיש לזה עוד כברת דרך משמעותית כדי להצליח
    בכל מקרה זה נראה יותר מתאים למשלוחים עם היקף פעילות גדול יותר ממסעדה כדי שזה יהיה כלכלי, כדי להצליח זה אמור להיות כלכלי לחסוך משכורת של אדם ולהיות ברמת אמינות גבוהה ביותר שנושקת ל 100% כמו אדם,
    כי כשל רובוטי ברוב המקרים מצריך טיפול ע”י אדם ברמות ידע גבוהה יותר מהאדם שהוחלף
    קשה לראות איך מסעדה מצליחה לשלם לאיש אוטמציה שמבין גם בתוכנה וגם בחומרה
    כך שאנו הולכים לאוטסורסינג אבל זה גם מצב בעיתי שהשעה 20:30 בערב ברחוב בוגרשוב קהל עומד בפתח ויש כשל ברובוט ואיש השירות בדיוק תקוע במסעדה אחרת… ומכיוון שאין טבח שיכול להחליף זה עצירה מידית של המסעדה לא בדיוק מתכון להצלחה… עוד דבר שניתן להוסיף כהשוואה של הצד הכלכלי של הרובוטים שבחלק מהמפעלים שמכניסים רובוטיקה הרובוט יחליף למשל בהעמסה למשטח כ 2-3 אנשים במשמרת אחת ובמפעל שעובד 3 משמרות ביום זה יהיה שווה ערך ל 9 אנשים ביום ובחלק מהמקרים יהיו כמה קווים וכל זה מגובה באנשי אחזקה אוטמציה חשמלאים וגם אז יש מקרים שמזמינים אנשים מבחוץ כדי לפתור בעיות קשות , ויש בעיות קשות ראו ערך אילון מאסק ויצור מהגהנום שבו חוסר יכולת לביצוע אוטמציה אמינה בקווי יצור כמעט גרמה להם לפשוט את הרגל הם היו צרכים לגייס עובדים באזורים שהרובוטיקה לא הצליחה לתת מענה אמין,
    מה שניתן לראות בסרטון זה שצריך להכין לרובוט כל דבר במקום מדויק היכולת שלו להגיב על שינוי דינאמי בסביבה שלו היא נמוכה מאד עד לא קיימת לפחות כך זה נראה בסרטון מה שהוא עושה זה נע במרחב של XYZ
    לנקודות ציון מדויקות ומבצע מספר פעולות שתוכנתו מראש כל חריגה במקום במרחב תוביל לכשל מידי,
    בכלל מה שאנו קוראים רובוטיקה (היד הרובוטית) לפעמים זה אולי יותר כרכיב ברובוטיקה כי הוא יכול לעבוד רק על סט פקודות קבוע ללא יכולת להגיב לשינוים דינאמים בשטח, אנו רואים ניצנים של רובוטיקה במקומות שיש מצלמה שמזהה אוביקטים שממוקמים במקומות שונים במרחב ובאורינטציה שונה לדוגמא על סרט היצור ויד הרובוטית מסוגלת לגשת ולהרים אותם ,
    השינוי הגדול בתחום האוטומציה יקרה ברגע שחברv תיצור רובוט היומנויד (כמו בוסטון דינאמיקס)
    שיכול לפעול בסביבה אנושית הרובuט כמו אדם יכול לפעול בהסביבות עבודה שונות היתרון שהחברה תייצר את הרובוט הג’נארי ובעצם המבנה שלו הוא יהיה מותאם לסביבה האנושית הדבר היחידי שיהיה שונה בין רובוט לרובוט הוא התוכנה שתרוץ עליו זה יוזיל את עליות היצור של הרובוט אבל זה תמיד יהיה יקר מכיוון שזאת תהיה מכונה מסובכת אבל יתכן ויהיו חברות שישכירו רובוטים כאלו ויתנו שירות עבורם כך שאתה פותח מסעדה אתה משכיר מהם רובוט עם רמת אמינות גבוהה ביותר שהסיבה לאמינות הזאת היא כי הם מיצרים בדיוק את אותו הרובוט אין התאמה שלו וסביבת העבודה עבורו , בחלק גדול מהרובוטים הם כוללים מערכת פריפריה שלא נופלת לפעמים בסיבוך מהרובוט עצמו וכל זה כדי להביא לרובוט המפונק את הרכיב בדיוק בצורה שהוא אוהב אם לא הוא עוצר במקרה הטוב ובכשל יכול להיות כמה דברים לא נחמדים במיוחד עם הגדולים בינהם עם עוצמות על אנושיות,
    בכל מקרה במקרה שיש כשל רובטי ברובוט היומנויד הם יכולים להביא אחד אחר ורק להוריד לו את תוכנת הטבח ושוטף הכלים ומנקה הרצפה ברגע אחד דבר שאינו אפשרי ברובוטים שצריך למקם אותה במדויק במרחב ולקבע אותם לריצפה אבל אנו עוד רחוקים מהמקום הזה משהו כמו לפחות 15 שנים ויותר

  4. עוד עדות להתממשות שלב אחרי שלב
    מה שנקבע על ידי העתידן הידוע לפני למעלה משמונה מאות שנה

    ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה’ בלבד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.