סיקור מקיף

בי-יו דבש הצליחה לבטא חלבון מזון מלכות מתורבת

החברה טוענת שזו אבן דרך משמעותית בפיתוח דבש מתורבת * מחקרים מייחסים לחלבון מזון מלכות מגוון רחב של פעילויות פרמקולוגיות כגון ריפוי פצעים, הפחתת רמות כולסטרול, הפחתת רמות סוכר בדם ועוד

דב מלקק דבש. המחשה: depositphotos.com
דב מלקק דבש. המחשה: depositphotos.com

חברת הפודטק הישראלית בי-יו דבש (Bee IO), שמפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת – "דבש ללא דבורים" – הצליחה לבטא חלבון מזון מלכות מתורבת במעבדות החברה. חלבון מזון מלכות הינו מרכיב הנמצא בדבש טהור שמקורו בדבורים. לחלבון מזון מלכות שימושים נרחבים לאדם בתעשיית המזון, ברפואה ובמוצרי קוסמטיקה. מחקרים מייחסים לחלבון מגוון רחב של פעילויות פרמקולוגיות ברפואת האדם כגון ריפוי פצעים, פעילות אנטי בקטריאלית ואנטי פטרייתית, הפחתת רמות כולסטרול, הפחתת רמות סוכר בדם, פעילות אנטי סרטנית, הרחבת כלי דם, הפחתת יתר לחץ דם והגברת פעילות המערכת החיסונית.

להערכת ביו דבש, בין היתרונות שבפיתוח טכנולוגי זה ניתן למנות:

אאפשרות עתידית למסחור חלבון מזון מלכות מתורבת כמוצר צריכה – חלבון מזון מלכות הינו ״סופר-פוד״ (מזון-על), אשר יוכל להעשיר את תזונת האדם בסגולותיו התזונתיות;

בשיטת הייצור בה משתמשת החברה מאפשרת ייצור של חלבון שלא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים ואנטיביוטיקה. גייצור של חלבון מלכות באמצעות הטכנולוגיה פרי פיתוחה של החברה עשוי לאפשר ייצור של כמויות מסחריות ממוצר, אשר באופן טבעי, מיוצר על ידי הדבורים בטבע בכמויות קטנות.

ייצור של חלבון מלכות באמצעות הטכנולוגיה פרי פיתוחה של החברה, עשוי להיות, ככל שהחברה תמשיך ותייעל את הטכנולוגיה שלה – רציף, לפי דרישה וללא תלות בעונות השנה, וזאת בניגוד למצב הקיים בטבע בו מזון מלכות אינו מופק בצורה סדירה.

החברה מעריכה כי חלבון מזון מלכות פרי פיתוחה של החברה ישמש כחומר גלם בתעשיית ייצור הדבש ובתעשיות נוספות כגון תעשיית הקוסמטיקה והפארמה.

עוד בנושא באתר הידען:

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן