בי-יו דבש הגישה בקשה לרישום פטנט עבור שיטות להפקת דבש מתורבת

המטרה: יצירת קיבת דבש מלאכותית המתחקה אחר פעילות קיבת הדבורה * המנכ"ל אופיר דבש: "בי-יו דבש עמלה על פיתוח טכנולוגיה פורצת דרך שתשנה את פני שוק הדבש העולמי ותאפשר מוצרי מזון בר קיימא

דבש. <a href="https://depositphotos.com. ">צילום: depositphotos.com</a>
דבש. צילום: depositphotos.com

אחרי הבשר המתורבת והחלב המתורבת הגיע תורו של הדבש. במקרה של הדבש ישנה חשיבות בשל הקריסה שבה חשים בעשרים השנים האחרונות של כוורות דבורים שהסיבה לה עדיין לא ידועה.

חברת הפודטק הישראלית בי-יו דבש, בניהולו של אופיר דבש, הגישה בקשה (באמצעות חברה בת) לאישור פטנט בארה"ב עבור Methods And compositions for Producing Emulated Honey. בי-יו דבש מפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת, קרי ייצור דבש ללא דבורים, וכדי להגשים מטרה זו, בי-יו דבש נדרשת לפתח מסוגלות, בין השאר, ליצירת קיבת דבש מלאכותית המתחקה אחר פעילות קיבת הדבורה, תוך שהיא עושה שימוש בתהליכים אנזימתיים ביולוגיים לייצור דבש מצוף עד לקבלת דבש אמיתי.

ייצור הדבש ישירות מהצוף

מטרת השיטה המתוארת הינה ביסוס תהליך חדש שיאפשר יצירה מוגברת של מרכיבי הדבש החשובים מן הצוף, ללא תלות בדבורים, תוך שליטה בכמות מרכיבי הדבש, הרכבם והיחסים ביניהם – עד לקבלת דבש שדומה בהרכבו לדבש טהור (ממקור של דבורים) ברמה המיקרוסקופית. יצירת דבש בשיטה זאת עשויה להוות פריצת דרך תעשייתית ובעל ערך כלכלי ותעשייתי משמעותי.

לשיטת ייצור הדבש המתוארת יתרונות רבים: (א) יתרון איכותי – דבש המיוצר בשיטה זו לא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים וחומרים תרופתיים ו/או אנטיביוטיקות; (ב) יתרון בריאותי – מאחר ויופק מצוף, הדבש המתורבת ישמור על סגולותיו הבריאותיות ועל תכונותיו האנטי בקטריאליות והאנטי דלקתיות; (ג) יתרון רווחת הדבורים – התהליך איננו מערב פגיעה בדבורים לצורך ייצור הדבש אשר מהווה מגמה גלובלית כללית במסגרתה תהליכים תעשייתיים נעשים ללא פגיעה בבעלי חיים; ו- (ד) יתרון העונתיות והגמישות – עם המעבר לדבש מתורבת אשר מיוצר במעבדה ועל פי דרישה, תקופת ייצור הדבש עשויה להיות רציפה היות ואין צורך בהתערבות של דבורים, בכמויות שהוזמנו מראש, לפי דרישה ועל פי יחסים מסוימים בין מרכיבים וללא תלות בעונות השנה.

ככל שהבקשה תאושר, הפטנט המבוקש עשוי להעניק חיזוק נוסף לאורך זמן למערך הגנות הקניין הרוחני של בי-יו דבש, לצד בקשות קיימות נוספות של בי-יו דבש לפטנטים ובקשות נוספות, ככל שיוגשו על ידי בי-יו דבש.

עוד בנושא באתר הידען:

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

4 תגובות

  1. נראה לי שיש כאן כמה דבוראים בתגובות. כמה אנטי…
    אתם מציגים את גידול הדבורים כאילו שהאדם שומר על הטבע, ולא להפך. אם חקלאים יפסיקו לגדל דבורים, ולסנן כוורות לפי תפוקה (כן, הורגים מלכה של כוורת שלא מפיקה הרבה, ומחליפים אותה), אז הטבע 'יעשה את שלו' ויתפתחו שוב דבורי בר עמידות למחלות.

  2. בקרוב גם רחם מתורבת, שיפיק בסרט נע אנשים מתורבתים שיחיו במדינות מתורבתות ויילחמו באופן תרבותי לגמרי.

  3. כמה בעיות לפרויקט:

    א. יש כבר מוצר כזה מזמן…..סירופ "דבש מזויף" שמיוצר על ידי חימום סוכר רגיל בתוספת חומצה כך הסוכרוז מתפרק לפרוקטוז וגלוקוז. כמעט כל שנה מועצת הדבש תופסת זייפנים כאלה
    ב. חומר הגלם לדבש הוא צוף פרחים. אין דרך יעילה לחקות או לאסוף צוף פרחים, המכיל חומרים רבים מאוד ונובע ממספר רב של מיני פרחים. אפשר לייצר "דבש מזויף" עם כמה תוספים אנזימטיים וחומרי ריח טבעיים או סינטטיים, אבל זה לעולם לא ישתווה לדבש אמיתי המכיל מגוון רחב של חומרי טבע בתוכו.
    ג. באותה מידה אפשר לייצר "יין מתורבת" על ידי ערבוב מים, אלכוהול, ומספר חומרי צבע וטעם. לא נשמע מגרה נכון?
    ד. דבש לא מיוצר תוך כדי התעללות בדבורים. זה לא בשר, חלב או ביצים. בגידול דבורים נכון הדבורים מייצרות עודפים של דבש בשל הטיפול המיטבי שהאדם מעניק להן. למעשה, דבש הוא המוצר בחשיבות נמוכה לאחר שירותי האבקה של הדבורים לחקלאות ולטבע. ללא מכירת הדבש לא ישתלם לגדל דבורים. היות והשרדות הדבורים היום תלויה לחלוטין בבני אדם (נדבקו באקרית הוורואה שמכחידה את הכוורת בתוך שנה שנתיים ללא טיפול כימי), ירידה בצריכת דבש תוביל בהכרח לצמצום נוסף באוכלוסית הדבורים

  4. ממי בקשת פטנט הופכת לידיעה חדשותית? לדעתי לא כל חומר פרסומי שמגיע אליכם ראוי להיכלל באתר.

    מכל מקום, אם הפטנט יאושר והמוצר יגיע למדפים זה יהיה יום רע מאד לכדור הארץ. דבש מלאכותי יקטין את האטרקטיביות הכלכלית של גידול דבורים, ובלעדי אלה תהיה פגיעה חמורה ביכולתם של צמחים רבים להמשיך להתקיים. העיקר ש"ביו דבש" יעשו קצת כסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן