סיקור מקיף

סטודנטים פיתחו ברמן אוטומטי

שלושה סטודנטים מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון פיתחו את “רובודרינק” – רובוט להכנת קוקטיילים אלכוהוליים.

רובודרינק. צילום: דוברות הטכניון
רובודרינק. צילום: דוברות הטכניון

שלושה סטודנטים מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון פיתחו את “רובודרינק” – רובוט להכנת קוקטיילים אלכוהוליים. הרובוט פותח על ידי מיכל פרידמן, יואב מזרחי וזוריק גכמן במסגרת קורס לתכנות מערכות בסביבת ארדואינו, בהנחיית פרופסור יוסי גיל, המתרגלים: בוריס ואן סוסין ומרינה מינקין, וד”ר ניר לוי מנהל קשרי אקדמיה במיקרוסופט.

“זה בעצם ברמן אוטומטי,” מסבירה מיכל פרידמן. “הוא יודע לערבב משקאות מתוך רשימה מובנית וגם להכין קוקטייל המבוסס על מתכון עצמי. בנינו מכונה שיש בה מקום ל-8 בקבוקים – בחרנו שיהיו בה שלושה בקבוקי מיץ וחמישה משקאות אלכוהוליים. בחירת הקוקטייל נעשית באמצעות האפליקציה שפיתחנו. כשמניחים כוס בקצה המסילה, הרובוט מכין את המשקה תוך שניות ספורות על פי המתכון המדויק.”

“בנינו הכל מאפס,” אומר זוריק גכמן, “זה פרויקט המשלב גם חומרה וגם תוכנה. התעסקנו עם רכיבים אלקטרונים ומעגלים חשמליים, כתבנו תוכנה למעבד הארדואינו, ופיתחנו אפליקציה המתקשרת איתו דרך הבלוטות’ על בסיס מתכונים שנמצאים על הענן.”

“עבדנו על זה במשך שלושה חודשים אינטנסיביים מאוד,” הוסיף יואב מזרחי, “אנחנו אנשי תוכנה, אבל כדי לממש את הפרויקט למדנו בעצמנו איך לבנות את הרובוט. קראנו הרבה באינטרנט והתמודדנו עם המון אתגרים.”

בתהליך בניית הרובוט התייעצו הסטודנטים עם ברמנים מנוסים, שהמליצו להם על משקאות שכיחים. “אלו שדיברנו איתם מאוד התלהבו ואהבו את הרובוט,” אומרת מיכל. “הם אמרו שהיו שמחים להציב אותו אצלם בבר.”

הקורס לתכנות מערכות בסביבת ארדואינו מתקיים בשיתוף עם מיקרוסופט מו”פ, ומאפשר לסטודנטים שימוש בטכנולוגיות ובתוכנות חדישות במהלך לימודיהם, לרבות סמארטפונים וטאבלטים להרצת אפליקציות במהלך הפיתוח. במסגרת הקורס, שנועד לאתגר את הסטודנטים בפרויקטים עצמאיים של בניית מוצר, תכננו הסטודנטים מערכות חכמות המשלבות חומרה ותוכנה בעזרת בקרים מבוססי ארדואינו.

3 תגובות

  1. זו בדיוק הנקודה. זה לא בעיה להגות איזה רעיון מגניב, וגם לא בעיה מאוד גדולה להרים אבטיפוס שעובד במעבדה עם צוות טכני צמוד שעושה לו בייביסיטינג ולא מעז להתרחק מטר ולהשאיר את יצירת המופת במחיצת המשתמש אפילו לדקה. כרגע, במערכת “הוכחת ההיתכנות” הם השלימו בערך 5% מהעבודה ועד שיוכלו לצאת לשוק עם דבר כזה נותרו להם 95%. אם אני מפריז במשהו, זה כנראה בערך העבודה שנעשתה עד עכשיו: מערכת שיודעת לפתוח ולסגור 8 שסתומים וכפי הנראה להעריך את נפח הנוזל שעובר דרכם, ועוד תפעול אקטואטור בממד אחד… נו, טוב.

    ועוד משהו קטן: ברמן אוטומטי שמוזג באופן עצמאי משקאות אלכוהוליים? זה נראה לי רעיון גרוע מכל בחינה שאפשר להעלות על הדעת.

  2. לורם איפסום
    במקום לראות את הגדולה אתה מוצא מקום לביקורת מזלזלת
    הרעיון מדהים, הביצוע מרשים,
    השימוש יכול להיות, מפעיל פשוט שלא למד ברמנות
    שכול האחוזים של ערבוב המשקאות נימצא בתוך DB והוא רק מזין רשימה של משקאות והם יוצאים לפי סדר
    כך חסכת עלות ברמן או ברמנים (שיחסית יקרים לעומת אדם פשוט).

    לגבי כל החיזוקים או להחליף בקבוקים זה פיתוח תוכנה יחסית פשוטה
    הרעיון הוא שברגע יצירת קשר בין השסתומים לבין תוכנה ששולטת בהם, כל השאר זה ברמת קוד
    נכ”ל לגבי טעינת משקאות חדשים מהאינטרנט
    החברים הם אנשי תוכנה ואין לי ספק שידעו לפתח עוד את המערכת

    אל תשכח הם עבדו על זה רק שלושה חודשים
    כל הכבוד יישר כוח !

  3. כמה לא מרשים.
    האם המערכת המופלאה כוללת ממשק נוח להזנת מתכונים חדשים ע”י המשתמש ההולל?
    האם המערכת יודעת למצוא מתכונים באינטרנט וליישם אותם?
    ואם מישהו רוצה “תעשה את זה חזק” – היא יודעת להתמודד עם זה?
    ואם אני אחליף בין הבקבוקים, או בכלל אחליט לשים מיץ אשכוליות במקום מיץ תפוזים בשקע מספר 3, אפשר לדווח לרובוט על זה? ושהוא יפסול מתכונים מסוימים ויאפשר אחרים?
    והאם המערכת יודעת לערבב את המשקאות? ואם יבוא 007 הנודניק וירצה “מנוער, לא מעורבב”, היא תדע להתמודד עם זה? ומה עם המזין של הקוביות קרח? והאם המערכת יודעת שנגמר הוויסקי? ואיך היא מדווחת על כך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.