עגבניות

עגבניות הבר המהונדסות שגידלה ד"ר קזצ'קובה בחממות במכון ויצמן. "אלה היו העגבניות המרירות הטעימות ביותר שטעמתי בחיי"

קיצור תולדות העגבנייה

כאשר המדענים שברו את הדי-אן-אי בגן האחראי ליצירת הפיגמנט האדום, הליקופן, הניבו צמחי עגבניות רבים פירות צהובים – ובחלק מהפירות היו מקטעים צהובים (מוטנטים) ואדומים (תקינים). מקור: מגזין מכון ויצמן.

מה זה אדום מבחוץ וטעים מבפנים

עגבנייה. מקור: ויקימדיה / Manjithkaini.

למה לא לקלף עגבנייה

חממה בה מגדלים עגבניות תחת תאורה רגילה ותאורת לד. [באדיבות Michael Dzakovich]

האם תאורת לד פוגמת באיכותן של עגבניות חממה?