ייצור חלבונים

למשוך בזנב החלבון

אלפי חלבונים תלויים בזנבותיהם כדי להתמקם בקרומי התא ולהוציא לפועל את תפקידיהם החיוניים. שינויים בזנבות עלולים להוביל למחלות גנטיות נדירות
הנדסת נוגדנים. המחשה: depositphotos.com

להאניש את השליח

אלגוריתם שפיתחו מדעני המכון מבשר קפיצת מדרגה בתחום האנשת הנוגדנים ועשוי לאפשר פיתוח מהיר, יעיל וזול יותר של תרופות חדשות. המפתח: יציבות
חלוקת התא (מיטוזה). איור מתוך PIXABAY.COM

גם לחלבונים מותר לטעות

מבנה של מולקולת חלבון. איור: shutterstock

חלבון: יתרון וחיסרון

השוואה בין מודלים ממוחשבים (בירוק) למבנים ניסיוניים (בסגול). דיוק ברמת האטום הבודד הן במבנה הכללי (משמאל) והן במקטעי הלולאות (מימין). מקור: מגזין מכון ויצמן.

שיטה ממוחשבת לייצור חלבונים מלאכותיים

מימין: פרופ' איתן דומאני, עמית צייזל, ד"ר וולפגנג קוסטלר ופרופ' יוסי ירדן. תזמון מדויק. צילום: מכון ויצמן

שינוי ברמת הביטוי

"כתם עיוור" בבקרת איכות החלבונים

קיפול חלבונים (הסבר מלא לתמונה במאמר המקורי)

שיטה חדשנית לצילום חלבונים בעת התקפלותם

מימין: ד"ר אולג רייטסקין, ד"ר אייל קמחי, פרופ' יוסף שפרלינג ופרופ' רות שפרלינג.

בקרת איכות העתקה

דר' ליטל אלפונטה ודר' מיכאל מיילר. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מענק מחקר גדול מהאיחוד האירופי לדר' ליטל אלפונטה

אור ממתג את פעולת גורם השעתוק AP-1(כחול-ירוק) בתאים חיים באמצעות המעכב (אדום-צהוב) ששונה באמצעות מתאם כימי רגיש לאור. קרדיט: אוניברסיטת אלברט לודוויג בפרייבורג

שיטה חדשה לבקרה על חלבונים

Zhihao Zhuang (שני מימין) וצוותו

שיטה חדשנית להכנת חלבונים

סצנה קוסמית עם DNA, כוכבים, ממיסים ומעגלי אטומים בזרימה אוראלית.

הבסיס הכימי של בקרת האיכות בייצור חלבונים