סיקור מקיף

קפה

קפה. המחשה: depositphotos.com

מצילים את הקפה

חוקרים חיפשו באפריקה זנים חדשים של קפה, שיוכלו להחליף את זן הערביקה שגידולו נפגע משינויי האקלים * בסיירה לאון נמצא מועמד

כתם קפה מעגלי. מתוך ויקיפדיה

תיאוריה חדשה מסבירה את היווצרותו של כתם קפה

חוקרים הצליחו לנסח מודל שבאמצעותו ניתן להראות כיצד טיפה קולואידית מתנדפת ובנוסף הם מצאו מנגנון שממנו התעלמו בעבר המתאר באופן מדויק יותר את הדינמיקה של

קפה. איור: shutterstock

להציל את הקפה / הילרי רוזנר

חוקרים מצויים במרוץ להחדרת תכונות מועילות חדשות לגידולי הקפה האחידים באופן מדאיג, ויש לעשות זאת לפני שהקפה ייפול קרבן למחלות או לאיומים אחרים

פולי קפה. איור: shutterstock

הפסקת קפה

למה הֶחליטו להוציא את הקָפֵאין מהקפה, ואיך עושים את זה? או: מי הוציא את הקפאין מהקפה שלי?

קפאין קיים ביותר מ-60 צמחים מוכרים ותפקידו לדחות או לקטול חרקים. צילום: shutterstock

חיידקים מכורים לקפה

קפאין הוא מרכיב משמעותי במשקאות רבים: בקפה, בתה, בקקאו, בקולה ובמשקאות אנרגיה. חוקרים גילו שקיימים גם חיידקים שמכורים אליו. בואו לגלות למה וכיצד זה יכול

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן