טכנולוגיה חדשה תאפשר לצמחי מאכל לקלוט חנקן ישירות מהאוויר
שיטה שפותחה באוניברסיטת נוטינגהם בבריטניה, מנצלת את יכולות הקטניות להסתייע בחיידק המקבע חנקן, ומעתיקה יכולת זו גם לצמחי מאכל אחרים ונפוצים יותר
שיטה שפותחה באוניברסיטת נוטינגהם בבריטניה, מנצלת את יכולות הקטניות להסתייע בחיידק המקבע חנקן, ומעתיקה יכולת זו גם לצמחי מאכל אחרים ונפוצים יותר
בין מחצית המאה הקודמת עד לימינו עלה השימוש בדשנים ב 800%, שימוש שגרם לסיחרור במחזור הטבעי של החנקן בסביבה. האיזון שהיה קיים עד ל"מהפיכה הירוקה"
האנושות זקוקה לחנקן לדישון שדות התבואה שלה, אבל השימוש הגובר בדשן ברחבי העולם מזיק לסביבה ומאיים על בריאות האדם. כיצד אפשר לסלול נתיב בר-קיימא לשימוש
טכנולוגיה "ירוקה" שפותחה על ידי שיתוף פעולה בין מדענים של "שרות המחקר החקלאי" ושל אוניברסיטת צפון קרוליינה תוכל להוביל ליצירת מימן מחיידק המקבע חנקן