סיקור מקיף

ייצור חלבונים

מבנה של מולקולת חלבון. איור: shutterstock

חלבון: יתרון וחיסרון

שיטה חדשה מאפשרת להיעזר בספקטרומטריית מאסות לשם בקרת איכות של ייצור חלבונים רקומביננטיים – ללא צורך ב"טיהור" הדורש השקעה רבה של זמן וכסף

מימין: פרופ' איתן דומאני, עמית צייזל, ד"ר וולפגנג קוסטלר ופרופ' יוסי ירדן. תזמון מדויק. צילום: מכון ויצמן

שינוי ברמת הביטוי

הממצאים החדשים של שתי קבוצות חוקרים במכון ויצמן מאתגרים את ההנחות הקודמות לגבי השלבים בתהליך ייצור חלבונים

"כתם עיוור" בבקרת איכות החלבונים

פרופ' מרק ספרו וחברות קבוצת מחקרו, ד"ר נינה מור וד"ר לירון קליפצאן, מהמחלקה לביולוגיה מבנית, הראו באחרונה כיצד אחת ההחלפות הנפוצות ביותר של חומצות אמינו

קיפול חלבונים (הסבר מלא לתמונה במאמר המקורי)

שיטה חדשנית לצילום חלבונים בעת התקפלותם

מדענים הצליחו לפתח שיטה חדשנית שבעזרתה ניתן "להסתכל" על חלבונים בעודם מתקפלים – בפחות מאלפית השנייה – לצורות המשוכללות והמפותלות הקובעות את פעילותם.

מימין: ד"ר אולג רייטסקין, ד"ר אייל קמחי, פרופ' יוסף שפרלינג ופרופ' רות שפרלינג.

בקרת איכות העתקה

כשכותבים דוא"ל, קל מדי להקליק על כפתור ה"שלח" לפני שאנו קוראים אותו פעם נוספת. אחר-כך מתחרטים על הטעות המביכה שנשכחה ונשלחה. אבל כששולחים מסרים גנטיים

אור ממתג את פעולת גורם השעתוק AP-1(כחול-ירוק) בתאים חיים באמצעות המעכב (אדום-צהוב) ששונה באמצעות מתאם כימי רגיש לאור. קרדיט: אוניברסיטת אלברט לודוויג בפרייבורג

שיטה חדשה לבקרה על חלבונים

קריאת הצופן הגנטי והמנגנון ליצירת פרודות חלבון בתאים הינן פעולות חיוניות לתפקודו התקין של כל תא ותא. תהליך זה מכונה ביטוי גנים והוא מבוקר ע"י

Zhihao Zhuang (שני מימין) וצוותו

שיטה חדשנית להכנת חלבונים

מדענים מאוניברסיטת דלווייר (Delaware) בארה"ב מפתחים שיטה חדשה להכנת חלבונים שהיא חיונית למחקר על סרטן, מחלת אלצהיימר ומחלות אחרות.

הבסיס הכימי של בקרת האיכות בייצור חלבונים

עבור המקרה של אבן-בניין חיונית לחלבונים – חומצת האמינו אלאנין (alanine) – הטבע היה זהיר במיוחד, ופיתח שתי נקודות ביקורת, ולא רק אחת, במטרה שהשימוש

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן