בשר סינתטי

גידול בשר סינתטי במעבדה. איור: shutterstock

האם הבשר שיגודל במעבדה ידידותי לסביבה?

בחישוב צריכת הבשר השנים הבאות, ובשקלול השוני שבהשפעת הפליטות של הגזים פחמן דו-חמצני, מתאן ותחמוצות חנקן, רק במקרה היותר ״אופטימי״ תהיה ההשפעה הסביבתית של ייצור

הבשר המתורבת שהוצג ב-2013. האם הוא יציל את העולם? צילום: Maastricht University.

וכעת, לבשר אחר לגמרי

בשר מלאכותי שייוצר במעבדה יחסוך את סבלן של מיליארדי חיות משק, אבל האם הוא גם יפחית את הנטל הסביבתי של תעשיית הבשר?

פתרון לבעיות הרעב בעולם? רקמת שריר מהונדסת בתרבית. צילום באדיבות המעבדה להנדסת רקמות, אונ'' ת"א

באונ' ת"א מנסים לגדל חזה עוף בתרבית

אמא, הבטחת לנו עוף משובט: חוקרי המעבדה להנדסת רקמות בתל אביב, בדרך לייצור בשר עוף מלאכותי – אתגר שככל הידוע איש עדיין לא עמד בו.

דילוג לתוכן