סיקור מקיף

הבשר והחלב של הכבשה דולי – בקרוב על מדפי הסופרמרקט

רשות המזון והתרופות האמריקנית אישרה ביום חמישי האחרון להשתמש בבשר וחלב המגיעים מבעלי חיים משובטים

ה-FDA, מינהל המזון והתרופות האמריקאי, אישר באופן עקרוני השבוע את שיווקם של בשר ומוצרי חלב שמקורם בחיות משובטות בלא לדרוש שתתלווה למזון זה תוית אזהרה. בבי.בי.סי נמסר כי מדענים פדרליים לא מצאו הבדל בין מזון מחיות משובטות ומזון מחיות משק קונבנציונליות.

הניוזלטר של מרכז השל ע”ע, מסר כי החלטת ה-FDA מבוססת על סדרה של מחקרים הקובעים שאין להבדיל בין הבשר והחלב של הכבשה דולי ודומיה לבין אלה של חיות משק רגילות. גם מעקב אחר חיות מעבדה שהוזנו בתוצרי החיות המשובטות לא הראה כל פגיעה בבריאותן. טכנולוגיית השיבוט תאפשר לחקלאים לשבט למשל את הפרות הכי מניבות שלהם ואת החזירים הכי שמנמנים, כך שאין פלא שאיגוד החקלאים האמריקאי הפעיל לחצים משמעותיים על ה-FDA.

תוצאות הסקרים, לעומת זאת, מראות שמרבית הציבור האמריקאי נשאר מסויג ונרתע מן הרעיון שהבשר שעל צלחתו לא הגיע לעולם בדרך הטבע. מצד שני, מאשרים הסקרים שעיקר ההתנגדות נובעת ממניעים רגשיים ושרוב הציבור אינו מבין לאשורו את תהליך השיבוט. כאן עולה שאלה עקרונית ומעניינת: האם יש להכריע סוגיות כגון אלה על בסיס המדע בלבד, או שעל הממשל לקחת בחשבון את רגשות הציבור בין אם הם מבוססים מדעית או לא?

ואולם חברות מזון ובהן יצרנית הגלידה בן אנד ג'ריס, מסרה כי הלקוחות ירצו לדעת שהגלידה שלהם מגיעה מפרות רגילות ולא משובטות. התווית של החברה כבר מוסרת כי החוואים העובדים איתה לא משתמשים בהורמוני גדילה של הבקר.

לידיעה מורחבת בנושא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.