סיקור מקיף

למה למעוך את האגס? התוית תספר מתי הוא בשל

אבי בליזובסקי

אגסים. ציור של פול סזאן. Paul Cezanne, 1839-1906,
Three Pears, ca. 1888-90

קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/pearsgood.html

תוית המשנה את צבעיה כאשר הפרי מבשיל תאפשר ללקוחות לדעת האם האגס כבר טוב לאכילה בלי למעוך אותו.
המערכת, שפותחה במרכז למחקר גננות ומזון בניו זילנד, משתמשת במכל קטן הכולא את הרכיבים הנדיפים שהפרי פולט. ככל שהפרי מבשיל, הצבע של התווית משתנה בתגובה לשינויים בריכוז חומרים אלה.
מכיוון שאגסים חייבים להיות רכים לפני שהם מגיעים לטעם הטוב ביותר שלהם, הצרכנים נוהגים לעיתים קרובות למעוך את הפרי כדי לנסות אותו, דבר הגורם לפגיע בפירות, אומר רון הנזל, שהוביל את קבוצת המחקר.
כעת מנסים את הטויות הללו בחנויות בפורטלנד, אורגון. אם הלקוחות האמריקנים יגיבו היטב, מתכנן הנזל לפתח גרסאות עבור קווי, אבוקדו, מלונים ופירות רכים.

לידיעה באתר ניו סיינטיסט
ידען העתידנות- האלף השלישי

https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~701406999~~~220&SiteName=hayadan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.