אסנת רביד-עמיר
קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/potatonocancer.html
במחקר שנערך באירופה, לא נמצא קשר בין אכילת תפו”א מבושלים לבין סיכון מוגבר לסרטן.
המחקר נערך בעקבות ממצאים של קבוצה שבדית אשר מצאו כמויות גבוהות של אקרילאמיד, חומר החשוד כמסרטן, במזונות עתירי פחמימות. הממצאים, שפורסמו בשנה שעברה, עוררו דאגה בקרב הציבור. אקרילאמיד הוא חומר חסר צבע אשר, בהתבסס על מחקרים בחיות, הוגדר כמסרטן. החוקרים השבדים העריכו שהוא נוצר כאשר מחממים אוכל עשיר בעמילן, כגון תפוחי אדמה או מוצרי קמח, לטמפרטורות גבוהות.
במחקר הנוכחי נותחו שוב תוצאות בדיקות, שנערכו בשנות ה-90, של הרגלי האכילה של יותר מ-7000 חולי סרטן איטלקים ושוויצרים. החולים, נשאלו כמה פעמים בשבוע הם כללו תפו”א מבושל או מטוגן בדיאטה שלהם, וכן מה היה גודלן של המנות. הרגלים אלו הושוו להרגלי האכילה של קבוצה אף יותר גדולה של אנשים בריאים, ולא נמצא קשר סטטיסטי בין אכילת תפו”א מבושל או מטוגן לבין הופעת הסרטן.
החוקרים הבהירו שתוצאות אלה נכונות עבור האוכלוסייה של דרום אירופה, אשר לה הרגלי בישול השונים מצפון אירופה או אמריקה.
https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~576858435~~~178&SiteName=hayadan