סיקור מקיף

זיכרון של פרה

סיליקון מומס, מולקולות מעוצבות ופרוטאינים המופקים מפרות יכולים להוות את הבסיס לטכנולוגיות אכסון מידע חדשות

מערכת וואלה!

קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/nanomagnetics.html

מספר חברות סטארט אפ ברחבי העולם עובדות בימים אלו על טכנולוגיות חדשות אשר יכולות להחליף בעתיד את הדרך שבה אנו שומרים מידע על המחשב שלנו, הטלפון הסלולרי שלנו או כל מכשיר אלקטרוני אחר.

חברת NanoMagnetics מאנגליה, למשל, עובדת בימים אלו על טכניקה להחדרת רכיב מגנטי אל תוך פרוטאין בשם פריטין, המופק מבעלי חיים. התוצאה היא פרוטאינים בעלי שדה מגנטי אשר מסוגלים להתהפך כך שצד אחד מייצג 1 וצד שני מציין 0, היחידות הבסיסיות הדרושות כדי לשמור מידע דיגיטלי.

חברות ליצור כלים לאכסון זיכרון כגון כוננים קשיחים וכרטיסי זיכרון מדווחות באופן קבוע על הפסדים פיננסיים, עלויות יצור גבוהות גורמות לחברות הללו לחפש טכנולוגיות חדשות יותר, יעילות יותר וזולות יותר.

חברת 'נאנוצ'יפ' מקליפורניה עובדת בימים אלו על פיתוח כונן קשיח אשר משתמש בשיטה מיוחדת לחימום סיליקון כדי לשמור מידע. זרוע מקרוסקופית נעה מעל פיסה של סיליקון, הזרוע מסוגלת לחמם נקודה קטנטנה בסיליקון לחום של 600 מעלות סלציוס, כאשר הסיליקון מתחמם הוא משנה את המבנה המולקולרי שלו וכך נרשמת הספרה 0, כאשר הוא מתקרר בחזרה הנקודה נרשמת כספרה 1. גם חברת IBM עובדת בימים אלו על פיתוח טכנולוגיה דומה.

פרסומתחברה בשם ZettaCore פיתחה לאחרונה מולקולה מיוחדת ומורכבת אשר מסוגלת “להחזיק” על עצמה מספר מסויים של אלקטרונים ולשחרר אותם על פי פקודה בעוצמות זרם שונות. בצורה זו כל מולקולה יכולה לייצג 4 ביטים של מידע, בניגוד לשבבי הזיכרון כיום, המסוגלים לייצג רק 2 ביטים בכל רגע נתון. היתרונות הבולטים בשיטה של ZettaCore הן עלויות יצור נמוכות יותר וקיבולת גבוהה יותר של זיכרון על שטח נתון.

אין ספק שעולם אכסון המידע עומד כיום בפני מהפכה גדולה, הדרישה מצד החברות המייצרות את שבבי הזיכרון, לייצר שבבים יעילים וזולים יותר, דוחפת את הטכנולוגיה קדימה לכיוונים שקשה היום לתאר.

ידען ננו טכנולוגיה
לידיעה המקורית

https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~906066856~~~65&SiteName=hayadan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.