סיקור מקיף

האו”ם קורא לפיקוח על ייצור המזון המהונדס

דו”ח ארגון הבריאות העולמי קובע, כי מזון מהונדס גנטית מכיל גנים חדשים בשרשרת המזון ומחייב אמצעי בקרה לפני הפצתו

קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/plants270605.html

ארגון הבריאות העולמי פירסם לאחרונה דו”ח על היתרונות והסכנות הכרוכות בצריכת מזון מהונדס גנטית. לפי הארגון, אשר יושב בז'נבה, מזון מהונדס גנטית עשוי להוביל לתזונה טובה יותר, אך חייב להיות תחת פיקוח משום שהוא מכיל גנים חדשים אשר לא היו קיימים לפני כן בשרשרת המזון.
לדברי ד”ר ג'ורגן סצ'לונדט, אחראי בטיחות המזון בארגון הבריאות העולמי, “סיוע למדינות החברות ברמה הלאומית יכול למנוע היווצרות מצב בו יש 'חלוקה גנטית' בין מדינות שמאפשרות גידולים מהונדסים לבין אלה שלא”.
על-פי אתר האינטרנט All Headline News, ישנם כיום 15 מסמכים משפטיים וקודי חוקים בינלאומיים המתייחסים למזון מהונדס. בעוד למדינות המפותחות ישנם מנגנוני מחקר ופיקוח המחייבים בדיקות קפדניות טרם הוצאת הגידולים המהונדסים לשוק, במדינות המתפתחות השוק פרוץ, מנגנוני בקרה שכאלה אינם קיימים והציבור חשוף לסכנות שבמזון המהונדס.
מזון מהונדס גנטית מהווה נושא למחלוקת קשה בין ארה”ב לאירופה. בעוד שבארה”ב תומכים בהינדוס גידולים חקלאיים ומעודדים את ייצורם, הרי שבאירופה נוטים להתייחס למזון זה בחשדנות וחוששים מהשלכותיו הבריאותיות. לפני כשנה, חרג האיחוד האירופי מעמדתו המסורתית בכך שאישר הפצה נרחבת יותר של מזון מהונדס גנטית.
הגנום צמחים

https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~198029683~~~27&SiteName=hayadan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.