סיקור מקיף

מיט-טק הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת

הדפיסה תאי שומן מבקר וחומר מקשר, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה

בשר מתורבת. <a href="https://depositphotos.com/">המחשה: depositphotos.com</a>
בשר מתורבת. המחשה: depositphotos.com

מיט-טק, חברה בינלאומית לייצור מוצרי בשר מתורבת למאכל המפתחת את הדור הבא של מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, מדווחת כי הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת. החברה מעדכנת כי הדפיסה בהצלחה תאי שומן מבקר וחומר מקשר ותומך, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה. הדפסת שומן הבקר והחומר המקשר יצרה תרכובת שומן אשר הגיעה לגובה של כ-10 מ”מ ומיועדת למאכל. הדפסה לגובה מהווה התקדמות לעומת אבן הדרך הקודמת אותה השיגה החברה, אשר כללה ניסוי בו הודפסה רקמת בשר בעובי של כ-1 מ”מ.

הצלחה זו מצטרפת להשלמת ניסוי מוצלח במיון תאי גזע לתאי שומן בקר וכן להצלחה בהדפסת רקמה אחידה ודקה של בשר המופק מתאי גזע. כחלק מתוכנית הפיתוח ליצירת תהליך תעשייתי לגידול ובניית רקמות בשר בהדפסה תלת-ממדית ללא שחיטת בעלי חיים, החברה פיתחה מספר תרכובות המיועדות להדפסה אשר כללו חומר מקשר אכיל, המסייע ביצירת מבנה דיגיטלי מדויק וקישור התאים המודפסים, וכן תאי שומן בקר אמיתיים אשר פותחו, גודלו ומוינו מתאי גזע אשר החברה הפיקה.

במסגרת ניסוי זה הודפסה תרכובת אכילה, המכילה את תאי שומן הבקר במבנה של קובייה בנפח של 10 מ”מ מעוקב. ההדפסה בוצעה ע”י מדפסת דיגיטלית, תלת-ממדית אותה החברה פיתחה. ניסוי מוצלח זה מהווה התקדמות נוספת לקראת פיתוח הטכנולוגיה להדפסת רקמת בשר נקי, אשר יכלול רכיבים נוספים, כגון שריר לדוגמא, על מנת ליצור רקמת בשר אמיתית הנוצרת בעזרת טכנולוגיית תהליך הגידול, ההדפסה והייצור שהחברה מפתחת, ללא שחיטה, פגיעה וגידול בעלי חיים.

2 תגובות

  1. חבל שלא משקיעים את המאמצים ביצירת אברים להשתלה.
    אני עדיין ממש לא מאמין בפוטנציל מסחרי לדבר הזה, אני חושב שעדיף בהרבה להתרכז בתחליפים ממקור צמחי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.