בשר מתורבת

ד"ר שולמית לבנברג. צילום: הטכניון

פרופ' שולמית לבנברג מהטכניון נבחרה כעמיתת האקדמיה הלאומית לממציאים בארה"ב

ההכרזה על בחירתה תתקיים בוועידה השנתית של האקדמיה שתיערך ביוני 2024 בצפון קרוליינה
התמונות מציגות את יכולת ההיצמדות וההתפרסות של תאי הלווין (באדום) על פיגומים שהודפסו בתלת-ממד לפי גיאומטריה שהוגדרה מראש, והן צולמו שבוע לאחר זריעתם על הפיגומים. תהליך זה נצפה גם בפיגומים המורכבים משילוב אלגינט עם חלבון סויה (שורה עליונה) וגם באלה המורכבים משילוב אלגינט עם חלבון אפונה (שורה תחתונה). בשני המקרים צולמו תמונות בהגדלות שונות ( 5x – טור שמאלי ואמצעי;  10x- טור ימני). מעבדתה של פרופ' שולמית לבנברג, הטכניון

אבן דרך נוספת בפיתוח בשר מתורבת באמצעות הדפסה: גידול רקמת שריר על פיגומים מן הצומח

מדובר בדיו ביולוגי המורכב משילוב של אלגינט מאצות ומחלבונים שבודדו מהצומח – סויה או אפונה. הוא מוזרק בתהליך ההדפסה ליצירת פיגומים מועשרי חלבון בגאומטריות שונות
סטייק מבשר מתורבת. צילום: ד"ר רועי צזנה

הסטייק הסינתטי הראשון: ביקורת לאחר טעימה

ד"ר רועי צזנה ניסה לטעום את תחליף הבשר של רדיפיין מיט במסעדה בחיפה והוא מבשר על התקדמות נאה, אך עדיין לא מספקת בכל הנוגע לפער בין בשר מתורבת לבשר אמיתי
דם מלאכותי מאצות של חברת ימוגה. צילום יחצ

סטארט-אפ ישראלי הצליח לייצר דם מלאכותי – מאצות

בשר מתורבת. איור: shutterstock

מיט-טק מדווחת על השלמת רכישת Peace Of Meat הבלגית

לאחרונה הצליחה Peace of Meat לגדל תאי עוף בביוריאקטור, שלב קריטי בפיתוח טכנולוגיית ייצור של מוצרים מתורבתים בהיקפים מסחריים, וצעד נוסף בהתקדמות קבוצת מיט-טק לפיתוח יכולת גידול תעשייתית של שומן
בשר מתורבת במעבדה. המחשה: depositphotos.com

מיט-טק רוכשת את חלוצת השומן המתורבת Peace Of Meat הבלגית

מוצרים ראשונים צפויים כבר ב-2022
פרופ' אורי לזמס בכנס האיגוד האירופי למדע וטכנולוגיה של מזון EFFoST. באדיבות הטכניון

מזון למחשבה ומחשבות על מזון העתיד

בשר מודפס, מקורות חלבון חלופיים, מזון מותאם אישית ותהליכי עיבוד חדשניים - כך ייראה עולם המזון בשנים הבאות על פי המומחים שהשתתפו בכנס הפדרציה האירופית למדע וטכנולוגיה של מזון, שהתקיים
בשר מתורבת. המחשה: depositphotos.com

מיט-טק הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת

הדפיסה תאי שומן מבקר וחומר מקשר, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה
בשר מטוגן ואפוי השוואה בין בשר רגיל למתורבת. תמונה מתוך המאמר

סטייק ללא שחיטה