ערב מדע ותרבות במסגרת "מפגשים בחזית המדע" במכון דוידסון לחינוך מדעי יוקדש ללחם
מכון דוידסון לחינוך מדעי מזמין את הציבור הרחב לערב בו יוצג עולמו המופלא של הלחם במסגרת התוכנית "מפגשים בחזית המדע", המציגה סדרות של הרצאות פופולאריות במגוון נושאים מדעיים בין – תחומיים, מפגשי קפה מדע, ערבי שיח, הרצאות לתלמידים ופעילות משותפת לאיחוד האירופי – ליל המדענים. מטרות התוכנית: לחשוף את הציבור למדע, להגביר את הקשר בין המדע והמדענים לבין הקהל הרחב וליצור מסגרת למפגשים מסוגים שונים. ערב מיוחד זה יכלול הרצאה מדעית שתלווה בהדגמה וטעימות.
תקציר ההרצאה:
איך מותאמים גרגרי החיטה להכנת לחם? איך הופך בצק ללחם? מהו גלוטן ומה חשיבותו בהכנת לחם? כיצד פועלים השמרים? האם חייבים ללוש את הבצק? ומה קורה בזמן האפייה? על זאת ועוד בהרצאה על המאכל הבסיסי ביותר, הלחם.
המציגים:
- ד"ר נעמי זיו היא עורכת פטנטים, ד"ר לכימיה וביואינפורמטיקה, כותבת ומרצה על הכימיה של הבישול וכותבת את הבלוג "מדע בצלחת", http://www.scienceinmyplate.com
- אורי שפט – אופה, שף ובעלים של מאפיית "לחמים".
- רינת צדוק – קונדיטורית, פיתוח מוצרים ובקרת איכות, מאפיית "לחמים".
האירוע יתקיים ביום ב', 11 ביולי 2011, בשעה 19:30באולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי, מכון ויצמן למדע. הכניסה בתשלום, ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש בטלפון: 08-9378365 או באמצעות אתר האינטרנט