סיקור מקיף

למ”ס: הערך הקלורי המוצע לאדם בישראל- 3,545 קלוריות ליום

הארץ, חדשות וואלה!

קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/clories2004.html

לרשות כל ישראלי עומדת כמות מזון בערך של 3,545 קלוריות ליום. עם זאת, הגברים הישראלים צורכים 2,650 קלוריות והנשים – 1,850 קלוריות בלבד. המדובר בערך הקלורי של מזון המוצע לציבור הישראלי בחנויות ובשווקים, מדי יום, כפי שפירסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ”ס) לרגל יום המזון הבינלאומי שחל היום. הנתונים נכונים ל-2003.

הערך הקלורי של אספקת המזון לנפש בישראל ביום דומה לרמת הצריכה המקובלת במרבית המדינות המתועשות. הוא גבוה מהמקובל במדינות המזרח התיכון. עם זאת, אחוז הקלוריות שמקורן בישראל מהצומח דומה לזה של מדינות המזרח התיכון האחרות. הערך הקלורי ב-2003 היה נמוך מהממוצע ב-3,714 – 2002 קלוריות. אספקת המזון לנפש ליום מורכבת מ-107 גרם חלבון, 484 גרם פחממות ו-144 גרם שומן.

אספקת הקלוריות המצוינת בדו”ח מספקת אינדיקציה כללית ובלתי ישירה על צריכת הקלוריות היומית. במקביל לצמיחה הכלכלית בעשורים האחרונים, נכתב בסקר בריאות ותזונה ארצי, שערך לאחרונה משרד הבריאות: “ניכרת עלייה בצריכת השומנים והסוכרים וכן עלייה בצריכת הבשר ומוצריו”.

ארגון הבריאות העולמי בוחן את בעיית ההשמנה על פי נתוני מסת הגוף (משקל הגוף בקילוגרמים לחלק בריבוע הגובה במטרים). לפי הארגון, עודף משקל מוגדר כמסת גוף הנעה בין 25 ל-30, והשמנה מוגדרת כמסת גוף שווה או גבוהה מ-30. כשליש מהנשים וכמעט שני שליש מהגברים בישראל הינם בעלי עודף משקל; וכ-26% מהנשים ו-20% מהגברים סובלים מהשמנה.

עוד נאמר בדו”ח כי ב-2003 עמדו לרשות הציבור, בממוצע לנפש, 121 ק”ג לחם ודגנים; 254 ק”ג ירקות; 124 ק”ג פירות; 47 ק”ג תפוחי אדמה; 32 ק”ג סוכר וממתקים; 71 ק”ג בשר ודגים; 236 ביצים; 177 ליטר חלב; 70 ליטר משקאות כוהליים ואחרים; ן-29 ק”ג שמנים ושומנים.

כ-99.5% מאספקת הדגנים של ישראל תלויה בייבוא וכך גם לגבי 94.8% מאספקת הסוכרים.

https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~978650237~~~216&SiteName=hayadan

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.