דו”ח מיוחד של ארגון החקלאות והמזון ממליץ להשתמש בחרקים אכילים כתחליף למזון. שיעור החלבון והשומן בזחלים וחיפושיות גבוה מאשר בבשר ובדגים
שלמה שמיר, ניו יורק, הארץ, חדשות וואלה!
חיפושית זבלית. 70% מתושבי קונגו אוכלים חיפושיות
קישור ישיר לדף זה: https://www.hayadan.org.il/eatbeetles.html
חרקים אכילים כגון זחלים וחיפושיות יכולים להוות חלופה למקורות תזונה מקובלים, במיוחד בארצות אפריקה הרעבות – כך קובע דו”ח מיוחד של ארגון החקלאות והמזון של האו”ם (אף.איי.או), שפורסם אתמול במרכז האו”ם בניו יורק.
“חרקים החיים ביערות הם מקור חשוב של חלבונים”, הסביר פאול ואנטומי, מומחה בכיר מטעם האף.איי.או. “שלא כמו חרקים מאדמות חקלאיות, החרקים ביערות הם נקיים מחומרים מדבירים”. המומחה ציין, כי באחדות מארצות מרכז אפריקה חרקים כבר מהווים מקור תזונה חשוב.
90% מתושבי בוצואנה שהשתתפו במחקר אמרו, כי הם ניזונים מחרקים. גם 70% מתושבי קונגו טענו כי הם אוכלים חרקים. בדו”ח צוין, כי בחרקים שיעור גבוה יותר של חלבונים ושומן מאשר בבשר ובדגים: 100 גרם של חרקים מכיל 53 גרם של חלבונים ו-15 גרם של שומן. אך למרות שבחי החרקים שבדו”ח, הסיכוי שחרקים יופיעו בתפריטים של מסעדת המשלחות בבניין האו”ם בניו יורק שואף לאפס.
https://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?Cat=~~~3346282~~~220&SiteName=hayadan