בני האדם הפכו לאוכלי בשר לפני כ-2.5 מיליון שנה

בשר מיושן היטב

קישור ישיר לדף זה: http://www.hayadan.org.il/oldmeat.html

בני האדם הפכו לאוכלי בשר לפני כ-2.5 מיליון שנה – כך עולה ממחקר בו נבדקו מערכות השיניים של שלדים קדמוניים. אכילת בשר מחייבת שיניים חדות וחזקות, שמותאמות לחיתוך יותר מאשר לקילוף ולטחינה, פעולות שנדרשות באכילת שורשי צמחים. החדות נדרשה לבציעת חתיכה מגוש גדול יותר של בשר.

המחקר של ד"ר פיטר אונגאר מאוניברסיטת ארקנסו בארה"ב, עליו דווח ברשומות האקדמיה האמריקנית למדעים, ניסה לתארך את המעבר לאכילת בשר על-ידי השוואה בין השיניים של ההומואינידים, דמויי האדם, לשל ה"אוסטרלפיטקוס אפרנזיס", אב קדום יותר של האדם.
בדיקת השיניים באמצעות לייזר וסורקים ממוחשבים העלתה, כי השיניים של ההומואיניד היו חדות משל האוסטרלפיטקוס אפרנזיס.

ד"ר אונגאר הסיק מכך שההומואיניד היה אוכל בשר. במחקר גם נתגלה כי השיניים של ההומואינידים לא היו חלולות כמו של השימפנזים, הצורכים בעיקר מזון רך (פירות או התוכן הפנימי של אגוז, ולא אוכליםאת הקליפה). האוסטרלופיטקוס אפרנזיס, ששלדו נתגלה באתיופיה, היה קרוב יותר מבחינת סוג מזונו לשימפנזים. במחקר אחר של לסליה חלוסקו מאוניברסיטת אילינוי בארה"ב, נטען שההומואינידים השתמשו בשורשי צמחים כקסמי-שיניים, "מה שמוכיח שכבר בימי קדם הם ידעו דבר או שניים על היגיינת הפה", כתבה החוקרת.

אלכס דורון, מעריב
י

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן