סיקור מקיף

גידול מזון

אילוסטרציה: pixabay.

אוכל הולך ונעלם

קפה, תפוחים ואפילו שוקולד – רשימת המאכלים שעשויים להיעלם מהצלחת שלנו בגלל השפעות שינוי האקלים הולכת ומתארכת. מה אפשר לעשות כדי שלא נישאר בלי מזון

חקלאי. חיייבים לגוון את מקורות הגידולים החקלאיים שלנו. תצלום: Nicolas Barbier Garreau on Unsplash.

בנק הזרעים הבינלאומי הראשון

האם התזונה שלנו מתבססת על מגוון מצומצם מדי של זני צמחים למאכל? יוזמה בינלאומית מסקרנת מבקשת לפתוח מחדש את שוק הזרעים ולהגדיל את היצע המזון

אילוסטרציה: pixabay.

האם חיידקים יכולים לעזור לנו לשפר יבולים?

מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני

החשיפה לחומרים המסוכנים מתרחשת לא רק באמצעות אכילה ושתיה של מוצרי מזון שמכילים אותם, אלא גם דרך מערכת הנשימה ובמגע חיצוני. תצלום: pixabay.com.

ארוחת ילדים עם חומרי הדברה

חומרי הדברה נמצאים לא רק בירקות ובפירות, אלא גם במזון מעובד, בדגים ובמי התהום שכולנו שותים – אבל ילדים פגיעים הרבה יותר להשפעותיהם, שכוללות מחלות,

גידול ביתי של ירקות בשיטה ההידרופונית. צילום: באדיבות Flux

הרובוט שיגדל לכם את הסלט

פיתוח ישראלי חדש יעזור לכם לגדל פירות וירקות בבית ללא צורך בניסיון או בהבנה בחקלאות

זרעי פול הבר בני 14,000 שנה; "האם הקדמונית" של הפול המודרני.

החיפוש אחר פוּל הבר

תיארוך שערכו מדעני המכון לזרעי פול הבר העלה כי מדובר ב"אֵם קדומה" לפול המודרני

הנזק הסביבתי החמור ביותר מאיבודי המזון נגרם דווקא כשאנחנו מבזבזים בשר. תצלום: Lukas Budimaier

בשר מאובד

20 אחוז מהבשר שמיוצר בעולם נזרק לפח. כיצד ניתן לצמצם את הבזבוז הזה, שפוגע בבעלי החיים, בסביבה וגם בכיס שלנו?

גידול דגים בשדה אורז

שמור וגדל

ארגון המזון של האו"ם גיבש תוכנית שתאפשר לחקלאים במדינות מתפתחות להוציא יבול רב יותר תוך הפחתה בפגיעה בסביבה ובקרקע

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן