סיקור מקיף

תזונה

המוח

פרסום חשוב לפרופ' עמוס קורצ'ין

תוצאות מחקרו של פרופסור עמוס קורצ'ין – מנהל מחקר הפרעות זיכרון, מחלקה נוירולוגית איכילוב, אודות שיפור מדדי זיכרון לאחר טיפול בויאקוג, פורסמו בעיתון המדעי Dementia

סירופ מייפל. photo by Michael Salerno Photography

נמצאו 54 תרכובות מועילות בסירופ מייפל

חוקרים מאוניברסיטת רוד איילנד גילו 34 תרכובות מועילות חדשות בסירופ מייפל טהור ואימתו את העובדה כי 20 תרכובות נוספות מסירופ המייפל, שנתגלו בשנה שעברה בעקבות

מירוץ הלפיד האולימפי בשנת 2008 ברחובות שנג'ן, סין. מתוך הערך "התפוצצות אוכלוסין" בויקיפדיה

עולם רעב?

על פי אירגון האו"ם, עד 2050 יהיו בעולם 9 מיליארד תושבים. התפוצצות אוכלוסין תעצים בעיה שכבר קיימת כלומר ארצות רבות בהן שורר רעב ובה בעת

פרופ' סמי בוסיבא. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון

אומגה 6 מאצות

שווי השוק של אצות מסוג זה מוערך בכ-300 מיליון דולר עד שנת 2015

פרופ' נעים שחאדה (משמאל) וד"ר גל נוימן במרפאה ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר.

בנים אכלו בוסר, שיני אבות תכהנה

אל תשאל מה אתה יכול לעשות למען ילדיך, שאל מה הם יכולים לעשות למענך. מחלות תורשתיות בקרב ההורים, מובילות לא אחת לגילוי מוקדם וטיפול מונע

פרופ' מיכאל אבירם. הטכניון ורמבם צילום: פיוטר פליטר

רימון-נשק יעיל נגד טרשת עורקים

פרופ' מיכאל אבירם, מנהל מכון לגסי – הריטג' למחקר רפואי ברמב"ם היה הראשון להראות את התכונות נוגדות החימצון ומעכבות טרשת העורקים בבני אדם, כמו גם

מזון עשיר בפחמימות. מתוך ויקיפדיה

כתב תביעה נגד פחמימות

התגלו עוד נתונים המראים שפחמימות טהורות, ולא שומנים, הן שמסכנות את הלב

מיני מעבדה לאיתור שרידי אנטיביוטיקה בחלב, במחלבה בגרמניה. צילום: האוניברסיטה הטכנולוגית של מינכן

מעבדה ממוזערת לאיתור שרידי אנטיביוטיקה בחלב

הבדיקות השגרתיות המבוצעות כיום נמשכות שעות ואינן מסוגלות לאתר את כל סוגי האנטיביוטיקה שבשימוש. מגבלות אלו תוכלנה להיעלם עכשיו בזכות מיני-מעבדה אוטומטית שפותחה בשיתוף שתי

פרופ' צבי הכהן. צילום:דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

מוטציה חדשה של אצה עשויה לגרום להורדת לחץ דם וכולסטרול ועל ידי כך להקטין את הסיכון להתקפי לב

"חומצות שומניות ממשפחת אומגה 6 ובהן DGLA " אומר פרופ' הכהן "נחוצות בגוף כמרכיבי ממברנות של תאי מוח ובעלות חשיבות תזונתית במניעת מחלות ותופעות שונות"

פרופ' ריצ'ארד וורנגהאם, אוניברסיטת הארווארד. צילום: מחלקת יחסי הציבור של האוניברסיטה

הבישול הפך אותנו אנושיים

האם גילוי האפשרויות לעיבוד מזון: צליה, בישול, אפיה וכד" נתן את הדחיפה הדרושה להתפתחות ה"אדם החושב" (הומו סאפיינס) מאבותיו הקדומים? האם מזון מבושל/מעובד איפשר את

ניסוי שבירת ספגטי במעבדתם של Michael Higley ו-Andrew Belmonte. התמונה באדיבות החוקרים

למה ספגטי יבש נשבר ליותר מ-2 חלקים?

יורם שורק עונה לשאלתו של שאול *  למחקר, על אף שזכה בפרס איגנובל, יש השלכות להבנת תהליכים חשובים כמו שברים בעצמות או בגשרים

מחלת הצליאק מניבה הפתעות

מחלת צליאק קשורה בתזונה והיא עלולה להיות קטלנית. חקר המחלה חשף קשר אפשרי למחלות אוטואימוניות רבות

שוקולד – ההתחלה

ערבוב המעדן המריר עם חלב הקפיץ אותו בסולם הפופולריות

שתו חלב ותחיו יותר

מחקר שנערך על פני לא פחות מ-65 שנים בבריטניה ועקב אחר אלפי ילדים שנולדו בשנות השלושים, הראה שילדים ששתו חלב בילדותם  נטו בבגרותם לחלות פחות

השמנה – אות מבשר רעות

מחקר ישראלי-גרמני חדש בוחן כיצד תאי השומן בגוף "חשים" את השינוי בסביבתם בהשמנה, ומתרגמים אותו לשינוי תפקודי שתורם להתפתחות המחלות המלוות השמנה

המזון כתרופה

הרגלי תזונה פשוטים עשויים לשפר את חייהם של מיליוני בני-אדם הסובלים מצהבת כרונית מסוג B

לוגו אתר הידען
דילוג לתוכן