סיקור מקיף

גזי חממה

על הגורמים הדתיים והתרבותיים שמובילים לבזבוז מזון במשקי בית
הרעיון של לכידת פחמן דו-חמצני או המרה שלו לחומרים אחרים, זאת בכדי להיאבק בשינויי האקלים אינו חדש. אולם, סתם לאחסן פחמן דו-חמצני במתחם מסוים עלול להוביל לדליפתו לסביבה
נתונים גולמיים אלה מנותחים בשיטות המביאות בחשבון את המרחק המשתנה בין תחנות הטמפרטורה ברחבי העולם ואת השפעות איי החום העירונייים שעלולים לעוות את החישובים.
הכלכלה השיתופית מנסה לתת מענה לאובדן מזון
יוניס ניוטון פוט היתה הראשונה שגילתה את ההשפעות המדאיגות של תחמוצות הפחמן באטמוספירה בשנת 1856. כיום התופעה הזו מכונה אפקט החממה. ניתן לומר שאז גם החלה הכחשת משבר האקלים שנמשכת עד היום
לפי דוח הארגון שפורסם השבוע בישראל משתמשים ב-5% במקורות אנרגיה מתחדשים, אילו היינו מתקרבים ל-12% - ממוצע ה-OECD אפשר היה בקלות להימנע מהבושה של הפסקות חשמל יזומות בשעות היום במדינה חמה כמו שלנו
גזים מכילי פלואור – לרבות אלו המכונים פחמימנים על- או רב-מופלרים [PFCs], נמצאו כבעלי השפעה מרובה על ההתחממות הכלל עולמית. חוקרים הצליחו לפתח לאחרונה חומרים גבישיים חדשניים המסוגלים לספוח באופן בררני את המולקולות של חומרים מכילי פלואור. החוקרים מקווים כי גבישים נקבוביים אלו יוכלו להיות שימושיים לקישור ולשיוב של גזים כאלו
לוגו אתר הידען
חיפוש