אילוסטרציה: pixabay.

אוכל, קדימה אוכל

מאת 25 ביולי 2017 תגובה אחת

חברת BiteMojo הפכה את חוויית טיולי הטעימות זמינה לנוסע העצמאי, וזכתה בפרס בתחרות החדשנות Visa's Everywhere...

מדענים מציגים סרט שקודד בדנ"א. מתוך המחקר. התמונה באדיבות מכון הבריאות הלאומי/ המכון הלאומי לבריאות הנפש

מדענים מציגים סרט שקודד בדנ"א

מאת 20 ביולי 2017 5 תגובות

"מקליט מולקולרי" יחשוף סודות התפתחות המוח
כאשר המדענים שברו את הדי-אן-אי בגן האחראי ליצירת הפיגמנט האדום, הליקופן, הניבו צמחי עגבניות רבים פירות צהובים – ובחלק מהפירות היו מקטעים צהובים (מוטנטים) ואדומים (תקינים). מקור: מגזין מכון ויצמן.

מה זה אדום מבחוץ וטעים מבפנים

מאת 4 תגובות

איך אפשר לייצר פירות וירקות המשלבים בין טעם משובח למראה נהדר?
גלֵי מיקרוֹ הם גלים אֵלֶקטרוֹמַגנֵטיים המשמשים לתקשורת, לאיתור עצמים כגון מְטוסים, למחקר באַסטרוֹנומיה ובפיזיקה, וכמובן לחימום מהיר של מזון. צילום: alexunderwood910.

הגל של המיקרו

מאת 2 תגובות

מכשיר המיקרוגל הביתי המוּכּר לנו הומצא במקרה, בזכות שוקולד שהתחמם בכיסוֹ של מהנדס אמריקני שעבד על...

תא דלק מימני של חברת טויוטה שהוצג בתערורכה בניו יורק ב-2014. צילום: Joseph Brent.

צעד חשוב בדרך לדלק מימן

מאת תגובה אחת

חוקרים בטכניון פענחו את המנגנון המאיץ את תהליך פירוק המים באמצעות “סימום ברזל”
פרובסקיטים האלידיים לפני (למעלה) ואחרי (למטה) צריבה. צריבה באמצעות אצטון חשפה את קיומם של יחידות מבניות הקרויות "איזורים מקוטבים" (polar domains), אשר אופייניים לחומר פרואלקטרי. קנה מידה: 20 מיקרונים. מקור: מגזין מכון ויצמן.

יש חדש תחת השמש

מאת אין תגובות

מהן התכונות המיוחדות שמאפשרות לפרובסקיטים האלידיים להמיר אנרגיית שמש לחשמל ביעילות רבה כל כך?